Crowdfunding voor bijzondere lunchroom

Nieuws
Janneke Kiekens wil volgend jaar haar lunchroom 'Klein Geluk' kunnen openen. (FOTO: AANGELEVERD)
Janneke Kiekens wil volgend jaar haar lunchroom 'Klein Geluk' kunnen openen. (FOTO: AANGELEVERD) rodi.nl

HEEMSKERK - Een lunchroom, waar mensen met een voedselintolerantie gewoon lekker en onbezorgd kunnen genieten. Dat is de droom van Janneke Kiekens. Vorige maand is ze een crowdfundactie gestart om die droom werkelijkheid te kunnen laten worden. Ze hoopt dat veel mensen uit Heemskerk en omstreken bereid zijn om te investeren in dit bijzondere project.
De dag beginnen met een doorsnee ontbijtje. Of wat lekkers bij de koffie. Voor veel mensen is dit niet mogelijk vanwege een voedselintolerantie. Janneke Kiekens uit Heemskerk schrok van de verhalen en vertelt: "Wie probleemloos alles kan eten en drinken, kan zich nauwelijks voorstellen dat veel mensen kampen met een dagelijkse zoektocht naar de juiste voeding. Zij kunnen veel etenswaren immers niet nuttigen. Ergens spontaan een broodje eten of zo maar wat lekkers bij de koffie nemen, is dan vragen om moeilijkheden." Zelf heeft Janneke geen voedselintolerantie, maar ze gunt iedereen de mogelijkheid om eens lekker en onbezorgd buiten de deur te eten. Dat is mogelijk, zo bleek haar tijdens een bezoek aan The Happines Café in Eindhoven. Hier is het idee ontstaan om een eigen ontbijt- en lunchzaak te openen waar alle gerechten glutenvrij, lactosevrij en plantaardig zijn. Volgend jaar wil ze in Heemskerk haar bedrijf ‘Klein Geluk ontbijt en lunch’ starten. Het pand is uitgezocht, de verbouwing wordt voorbereid. Alleen het benodigde geld - een bedrag van 85.000 tot 100.000 euro - ontbreekt nog. Ook daar heeft ze een oplossing voor gevonden: crowdfunding.
Publieke financiering
Met crowdfunding leen je geen geld bij de bank, maar worden ondernemers en particulieren benaderd om een bedrag te lenen. Als veel deelnemers investeren, kan uiteindelijk het volledig benodigde kapitaal bekostigd worden. Tegenover het geleende bedrag staat een aantrekkelijke rente en een leuke beloning. Via het platform Crowdaboutnow kan iedereen deelnemen aan de realisatie van de eetgelegenheid ‘Klein geluk ontbijt en lunch’ in Heemskerk. Bij voldoende belangstelling kan dan komend voorjaar iedereen, voedselallergie of niet, genieten van een heerlijke, maar vooral gezonde lekkernij. Zelf bijdragen? Ga dan naar https://crowdaboutnow.nl/campagnes/kleingeluk.