Meepraten over ontwikkeling Eikenhof 2

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De gemeenteraad van Heemskerk ziet op basis van het haalbaarheidsonderzoek Eikenhof 2 mogelijkheden voor woningbouw. Dat kwam aan de orde in de raadsvergadering van 18 februari. Daarmee geeft de raad aan dat woningbouw op Eikenhof 2 haalbaar is.

En dat we kunnen starten met de planuitwerking. De eerste stap daarin is een programma van wensen en eisen. Men kijkt welke eisen men stelt aan de woningbouw op deze plek. En hoe het plan eruit kan komen te zien. Dat doet men samen met direct omwonenden en andere belangstellenden.

In gesprek

Heemskerk wil horen wat u belangrijk vindt als het gaat om woningbouw op Eikenhof 2. Op basis daarvan gaat de gemeente later een aantal projectontwikkelaars vragen een stedenbouwkundig plan uit te werken. Dat doet men in kleine groepen zodat men ook echt in gesprek kan gaan. Men bespreekt in deze groepen ook hoe men het participatietraject verder gaat invullen en hoe men de achterban kan vertegenwoordigen.

Wilt u meepraten?

Stuur dan voor 6 april een mail naar eikenhof2@heemskerk.nl. Vermeld in de mail uw naam, adres en telefoonnummer en geef aan waarom u mee wilt praten. Uit de aanmeldingen selecteert de gemeente een beperkt aantal deelnemers. U kunt zich ook aanmelden namens een groep inwoners of belangstellenden.

Veel reacties

Op het haalbaarheidsonderzoek zijn veel reacties gekomen. Wethouder Gaatze de Vries is daar blij mee. “Deze reacties vormen de basis voor de planuitwerking en het programma van wensen en eisen. We hebben het haalbaarheidsonderzoek besproken met de adviescommissie ruimtelijke kwaliteit (ARO) van de provincie Noord-Holland. Zij hebben diverse vragen gesteld en suggesties gegeven. Bewoners hebben naar aanleiding van de digitale bijeenkomst in november vorig jaar ruim 70 reacties ingediend. En de gemeenteraad heeft ook diverse vragen gesteld. Wat betreft de haalbaarheid van woningen op Eikenhof 2 kunnen we zeggen dat we weten wat er leeft. Maar nu gaat de participatie pas echt beginnen. We gaan samen met omwonenden, inwoners en andere belangstellenden de plannen uitwerken. En ik kijk daar naar uit.”

Meer informatie

Op www.heemskerk.nl/eikenhof2 staan diverse documenten. Zoals het haalbaarheidsonderzoek, de presentatie van het onderzoek en de lijst met vragen en antwoorden van inwoners en omwonenden.