Gezamenlijk aan de slag met NLdoet - De grote schoonmaak in Kennemerland

  Nieuws
Gezamenlijk aan de slag met NLdoet. De grote schoonmaak in Kennemerland. (Foto: aangeleverd)
Gezamenlijk aan de slag met NLdoet. De grote schoonmaak in Kennemerland. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Het Oranje Fonds organiseert komende 9 en 10 maart samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in onze regio.
Zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur gaan de vrijwilligersvereniging van stadspark Overbos en stadstuinderij Klein Hofland aan de slag met inrichten, met inzaaien en voorzien zij het stadspark en de moestuin van een voorjaarsschoonmaak. Voor de vrijwilligersvereniging Park Overbos is het de gewoonte om voor Pasen te starten met de voorjaarsschoonmaak. Zwerfvuil wordt opgeruimd, beschadigde of afgestorven planten worden vervangen, struiken worden gesnoeid. Ook stadstuinderij Klein Hofland, die zich in het zuidelijk deel van park Overbos tussen Hoflanderweg en Heemskerkerweg, bevindt, zal zaterdag de enkele jaren geleden gestarte moestuin weer inplanten en inzaaien. Bij al deze werkzaamheden is de hulp van wijkbewoners zeer welkom. De oogst is in principe bestemd en gaat ook grotendeels naar de Voedselbank, maar de tuinwerkers eten er zelf ook van.

Soep en brood

Het samen bezig zijn in publiek domein zorgt niet alleen voor aanspraak en gezelligheid, maar geeft wijkbewoners ook de kans om elkaar beter te leren kennen. Tijdens deze ochtend is er koffie en na afloop soep en brood in de Tuinkamer, het nieuwe onlangs geplaatste onderkomen voor de vrijwilligers. De groenten en kruiden in de moestuin worden zonder toevoeging van chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen gekweekt, waardoor ze beter smaken. Stadstuinderij Klein Hofland stelt zich dan ook ten doel om van het perceel in stadspark Overbos een ‘gezonde bak’ te maken. Niet alleen de groente is gezond. Buiten werken ook, want samen goed bezig zijn in de buitenlucht zorgt voor ontspannenheid en een fit gevoel.
Aanmelden

Stadspark Overbos heeft geen drempels en geen verboden toegang. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Daarom is iedereen zaterdag welkom. Op de dag zelf wordt om 09.00 uur verzameld bij de gereedschappencontainer in de Laan van Meerestein. Aanmelden/informatie:
www.nldoet.nl, ‘Klus zoeken’, postcode 1945ZK: project Klein Hofland Beverwijk of link https://www.nldoet.nl/klus/29374, Piet Kurpershoek, tel. 06-55826546, email p.b.kurpershoek@ziggo.nl

Meer berichten