Wereldmannen gaan schaken

  Nieuws
Bij de Wereldmannen wordt op 16 maart geschaakt in De Schuilhoek. (foto aangeleverd).
Bij de Wereldmannen wordt op 16 maart geschaakt in De Schuilhoek. (foto aangeleverd). (rodi.nl)

HEEMSKERK - Stichting Welschap organiseert vrijdag 16 maart de tweewekelijkse avond voor de mannen uit verschillende delen van de wereld: de Wereldmannen! Tijdens de goed bezochte avonden blijken de mannen veel gemeenschappelijk te hebben: voetballen is een voorbeeld, maar ook….schaken. Met name de oudere mannen spelen regelmatig een potje.
Derhalve gaat men op vrijdag 16 maart als hoofdonderdeel van 19.00 tot 21.00 uur schaken. Dit vindt plaats op de Wereldmannen-stek: Buurtcentrum de Schuilhoek, van Bronckhorststraat 1, Heemskerk.
Hiertoe zal Frans Koopman, voorzitter van de Heemskerkse Schaakvereniging Excelsior aanwezig zijn, om een simultaan tegen de mannen te spelen. Op deze wijze is ook waar te nemen op welk niveau een ieder speelt. Wie weet zit er een grootmeester bij?
De activiteit Wereldmannen beoogt al ruim een jaar vooral ontmoeting van deze mannen. De Nederlandse taal actief spreken, in dialoog, is één van de hoofddoelen voor deze mannen, waarin spel en sport belangrijke verbindingsmiddelen zijn. Daarnaast is hun wens ook ontmoeting met autochtone Heemskerkers. Men is van hart welkom.
Meer weten? Neem contact op met Sociaal Werker van Welschap, Henk Huisman, telefoon: 06-435 94 373 of mail: henk.huisman@welschap.nl.

Meer berichten