Van lelijk eendje tot beauty queen - Summer de Jong opnieuw in finale van missverkiezing

  Nieuws
Summer is niet alleen in de race voor Miss Beauty of Noord-Holland, maar ook voor Miss Intercontinental. (Foto: LongJoy Photography)
Summer is niet alleen in de race voor Miss Beauty of Noord-Holland, maar ook voor Miss Intercontinental. (Foto: LongJoy Photography) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Als meisje van acht werd Summer de Jong op school veel gepest. Ze had last van acne en kreeg daarover regelmatig opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. Tien jaar later geeft ze de pesters van weleer het nakijken, want ze is voor de tweede maal doorgedrongen tot de finale van Miss Beauty of Noord-Holland. Summer hoopt op veel stemmen, zodat ze de felbegeerde kroon binnenkort met trots kan dragen.
Vorig jaar nam Summer de Jong ook al deel aan Miss Beauty of Noord-Holland en ook toen bereikte ze de finale. Ze behoorde niet tot de drie meisjes met de hoogste eindscore, maar wist eigenlijk al vrij snel dat ze een jaar later opnieuw een kans zou gaan wagen. “Ik vind het een hele eer om een missverkiezing te winnen, maar daarnaast opent het ook deuren voor je, als je bijvoorbeeld op zoek bent naar sponsors voor een goed doel.’’
Aan het evenement Miss Beauty of the Netherlands, waarvan dit een voorronde is, is dit jaar de Linda Foundation als goed doel gekoppeld. “Zij helpen de armste gezinnen in Nederland en zorgen ervoor dat ook die mensen een fijn leven kunnen hebben. Dat vind ik een prachtig doel. Vooral ook omdat het geld, dat in Noord-Holland wordt ingezameld, ook bij de gezinnen in deze provincie terecht komt.” Summer reisde afgelopen najaar naar Albanië om daar Nederland te vertegenwoordigen op de Miss Globe verkiezing. “Een enorme ervaring voor me. Ik ben er echt door gegroeid in mijn persoonlijkheid. Ik heb er meer zelfvertrouwen door gekregen”, vertelt ze.
Dat ze dit jaar opnieuw deelneemt aan een missverkiezing, was geen vanzelfsprekendheid, want: “Ik heb het enorm druk, want ik zit in het examenjaar van mijn opleiding tot pedagogisch medewerker op niveau vier bij het Nova College. Maar ik vond het vorig jaar zo’n gave ervaring, dat ik het zeker nog een keer wil doen. Ik ben heel gemotiveerd, want als ik een doel heb, dan werk ik er ook echt hard voor om dat te bereiken.”
Een stem uitbrengen op Summer de Jong kan door een sms met de tekst Poll Noordholland Summer naar 3010 te sturen (1,10 euro per ontvangen bericht).

Meer berichten