Gezondheidscentrum Broekpolder doet NDC

  Nieuws
Gezondheidscentrum Broekpolder doet NDC
Gezondheidscentrum Broekpolder doet NDC (rodi.nl)

HEEMSKERK - Gezondheidscentrum Broekpolder doet ook dit jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Vanaf half april kan daarom iedereen meewandelen op weg naar een betere gezondheid.
De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen mag mee. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. In september wandelen alle deelnemers samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. De organisatie gaat er van uit dat iedereen zeker 5 kilometer kan lopen, sommigen zelfs 10, 15 of 20 kilometer.
Dinsdag 17 april om 19.30 uur organiseert Gezondheidscentrum Broekpolder een informatieavond over de diabetes challenge. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Vervolgens wordt vanaf zaterdag 21 april om 9.30 uur en maandag 23 april om 19.00 uur gestart met de wekelijkse wandelingen.
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl.
Meer weten of meedoen ?Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondheidscentrumbroekpolder/.

Meer berichten