Kunstwerk Seagulls van Marcel Timmers

  Nieuws

HEEMSKERK – Wethouder Aad Schoorl heeft met kunstenaar Marcel Timmers het kunstwerk Seagulls officieel onthuld. Dit kunstwerk is onlangs geplaatst in de vijver bij de Ringmus.
Eind 2017 kocht de gemeente het kunstwerk Seagulls (roestvast staal) van Marcel Timmers. Hij zegt hierover: “Vloeiende lijnen, zweven, bewegen, rust en vrijheid zijn de woorden die de inspiratie waren voor dit kunstwerk. Drie meeuwen die rustig boven onze drukke gehaaste samenleving zweven, in alle rust en vrijheid. Een moment om na te denken waarom we ons zo druk maken over onbelangrijke onderwerpen en niet gewoon genieten van het leven in rust en vrijheid.”

Expositie

In 2017 presenteerde stichting ‘Kijk! Heemskerk’ in het gemeentehuis van Heemskerk de expositie 'Staal in Beweging'. Een expositie met werken van Marcel Timmers gemaakt van verschillende soorten staal. Zeer toepasselijk aangezien Heemskerk zijn groei te danken heeft aan de fabrikant van staal. Na veel enthousiaste reacties van bezoekers is gekozen om Seagulls aan te kopen. De vogels, de door de wind bewegende zeemeeuwen, passen bij Heemskerk als kustgemeente. Waar beter kon dit werk staan dan in het water in een wijk waar alle straten vogelnamen hebben.

Meer berichten