Leerlingen verzorgen bingo voor ouderen

  Nieuws
De ouderen in Westerheem vermaken zich opperbest. (foto aangeleverd)
De ouderen in Westerheem vermaken zich opperbest. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - De leerlingen van groep 8A van Basisschool De Lunetten uit Heemskerk hebben op maandag 9 april een bingo verzorgd in Woon- Zorgcentrum Westerheem in Heemskerk. De leerlingen hebben in de week daaraan vooraf zelf allerlei acties op touw gezet.

Meester Dennis heeft de klas op sleeptouw genomen en heeft leiding gegeven aan 6 werkgroepen: het uitnodigingen team, het locatie en faciliteiten team, team bingo, het catering team, het prijzen team en het media/pers team.
Deze werkgroepen zijn aan het nadenken gegaan over de invulling van de bingo bij Westerheem. Er zijn prijzen geregeld, de accommodatie is geregeld, pers is gebeld om ruchtbaarheid te geven aan het project en kinderen zijn aan het nadenken geweest over de manier van bingo-spelen met de ouderen. Mooi om te zien was dat het initiatief bij de kinderen lag en dat ze zelf vanaf niks alles geregeld hebben.
Om 10.15 uur stond groep 8 klaar in de grote zaal bij Westerheem; bepakt en bezakt met prijzen, lekkere koekjes en nootjes voor de ouderen en alle bingo-attributen. Een groepje kinderen heette de ouderen welkom aan de deur van de grote zaal, andere kinderen gingen de stoelen klaarzetten, een groep verzorgde de hapjes en drankjes voor de ouderen en weer andere kinderen bemoeiden zich met de prijzentafel en het bingo-apparaat. Om half 11 werd de bingo gestart door de twee presentatoren Feico en Luca, die met luide stem de bingonummers omriepen.
Na een flink aantal juiste bingo’s gehoord te hebben en veel mooie prijzen uitgedeeld te hebben, zat deze bingo-ochtend er alweer op. De leerlingen bedankten de ouderen voor hun aanwezigheid en de ouderen verlieten met een brede glimlach de zaal.

Meer berichten