Graaf Floris V naar Landelijke Scoutingwedstrijden

  Nieuws
 Team ‘Hemelsblauw’ van scoutinggroep Graaf Floris V. (foto Martijn Handgraaf)
Team ‘Hemelsblauw’ van scoutinggroep Graaf Floris V. (foto Martijn Handgraaf) (rodi.nl)

HEEMSKERK – In het weekend van 21 en 22 april vonden de Regionale Scoutingwedstrijden plaats in Castricum. Twee dagen vol avontuurlijke activiteiten waarin scouts in de leeftijd van 11-15 jaar van de regio Noord-Holland Midden strijden om de regionale titel. Voorop staat het plezier van deelname, tevens werden de teams beoordeeld op creatief zijn, koken, hiken, vuur maken, tent opzetten, pionieren en samenwerken.

De meiden van de vereniging Graaf Floris V uit Heemskerk zijn er dit jaar met de winst vandoor gegaan. Team ‘Hemelsblauw’ (zie foto) heeft voor het eerst in dertien jaar weer gezorgd voor de overwinning van de club. Een geweldige prestatie en een kers op de taart bij het 60-jarige jubileum van Graaf Floris V.
De overwinning werd behaald op originaliteit, een goed gelopen hike en vooral op teamspirit. Met de regionale winst op zak zijn de meiden begonnen met de voorbereidingen voor de Landelijke Scoutingwedstrijden, die plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend in Baarn. Hier zullen de regionale winnaars, zo’n 650 scouts, strijden om de titel “Beste Scouts van Nederland”. Meer weten over Scouting bij Graaf Floris V? Zie www.graafflorisv.nl.

Meer berichten