Goud en zilver voor De Schimmelkroft

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Carrouselrijden is een echte FNRS-activiteit. De Schimmelkroft Carrousel onder leiding van Yvette van Os en Schimmelkroft No Nonsense onder leiding van Frank Gieling hebben zondag 6 mei meegedaan in de eerste divisie laag paarden bij Manege Groenenwoude in Woudenberg. Zij behaalden een eerste en een tweede plek bij deze wedstrijden.
De Schimmelkroft Carrousel onder leiding van Yvette van Os heeft de tweede plaats behaald in de ochtendwedstrijd. Dit team moest alleen zijn meerdere erkennen in de Amsterdamse Jeugdcarrousel.
De sfeer was hierdoor al goed, maar werd opperbest toen Schimmelkroft No Nonsense onder leiding van Frank Gieling in de middagwedstrijd met de eerste prijs naar huis mocht. Dit team is gegroeid van een twaalftal vorig jaar naar een zestiental dit jaar. Met nieuwe ruiters en nieuwe paarden erbij was het spannend hoe de wedstrijd zou verlopen. Na het onverwachte succes van 2016 waar de groep een eerste prijs binnenhaalde in de tweede divisie laag, hield de commandant ermee op. Gelukkig had hij een topvervanger gevonden in Frank Gieling. Met de nodige aanvullingen behaalde de groep in 2017 opnieuw de eerste prijs in de tweede divisie hoog, wat een promotie betekende naar de eerste divisie laag.
Door de nodige inspanningen van beide wedstrijdteams als geheel, samen met extra vrijwilligers voor het groomen van de paarden, de muziek, het filmen van het geheel en het klaarmaken van het materiaal, heeft Schimmelkroft No Nonsense voor de derde keer op rij de eerste plaats behaald.

Meer berichten