Een klassiek concert voor €2,50 - Assumburg locatie voor bijzonder evenement op 20 mei

  Nieuws
Poster van het buurtconcert dat op 20 mei plaatsvindt in Assumburg. (foto aangeleverd)
Poster van het buurtconcert dat op 20 mei plaatsvindt in Assumburg. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Een buurtconcert in de Ridderzaal van kasteel Assumburg in Heemskerk. Dat vindt op zondag 20 mei plaats. Aanvang 15.00 uur.
Een aantal jaren geleden ontstond in de buurt het idee om eens wat anders te doen dan een buurtbarbecue. Met behulp van een aantal amateurmusici hebben we toen een huiskamer concert georganiseerd. De reacties van de bezoekers waren allemaal zeer positief. Er waren scones, koffie en broodjes en en iedere bezoeker moest zijn eigen stoel meenemen. Het was heel gezellig.
Voor dit soort initiatieven heeft de de gemeente Heemskerk een budget. Wel moet daar dan een goed onderbouwde aanvraag voor worden ingediend. Op een 'buurtkoffie' die was georganiseerd door de buurtcoördinator van Welschap, Henk Huisman, bedachten buurtbewoners dat dit ook wel iets zou zijn voor een ruimer publiek. Na wat rondvraagwerk bleek dit haalbaar.
Het kasteel Assumburg was bereid gratis een zaal ter beschikking te stellen en via een aanvraag bij BBI kregen de bewoners voldoende budget om professionele musici te betalen. Zij hebben ook meegeholpen door bereid te zijn voor 50% van hun normale honorarium te komen spelen.
Wel werd de voorwaarde gesteld door BBI dat er iets betaald zou moeten worden voor de kaartjes, dit om te voorkomen dat de zaal overvol zou worden. Dit werd in overleg met het kasteelmanagement opgelost, er wordt €2,50 voor een kaartje gevraagd en daarvoor krijgt men dan een kopje koffie bij binnenkomst. De kaartjes zijn te verkrijgen bij de receptie van het kasteel.

Meer berichten