Erik Festival gaat negende editie tegemoet

Nieuws
Het Erik Festival in Heemskerk van een vorige editie. (foto aangeleverd)
Het Erik Festival in Heemskerk van een vorige editie. (foto aangeleverd) rodi.nl

HEEMSKERK - Zaterdag 26 mei wordt voor alweer de negende (!) keer het Erik Festival in Heemskerk gehouden. Dit intussen grote en bekende muziekfestival, georganiseerd door Stichting Ezelsvrienden, wordt gehouden om Erik Zoon te herdenken. Hij overleed tien jaar geleden aan de gevolgen van kanker.

Vrienden van Erik hebben de stichting opgericht om daarmee tevens geld op te halen voor ieder jaar een ander, lokaal goed doel. Het evenement vindt plaats op drie verschillende podia bij de Nozem en de Non.
’s Middags vanaf 15.30 tot 18.00 uur staat het buitenpodium in het teken van The Voice Kids Heemskerk. Dit is alweer de vijfde editie. Dansend, zingend en muziek makend wordt er gestreden voor het winnen van een schoolreisje en natuurlijk de titel van beste optreden van Heemskerk. Leerlingen van verschillende basisscholen treden op en de jury zal bepalen wie zijn of haar optreden het beste heeft gedaan. Er zijn nog een paar plekken vrij, opgeven kan via stichting@ezelsvrienden.nl.
Aansluitend wordt ’s avonds vanaf 19.00 uur op de binnen- en buitenpodia een mooi muzikaal avondprogramma verzorgd door Bad Honey, She Rocks, Eva Roosmarijn, Re-Load, Monoshock en Paperplane.
Met genoemd programma gaat het wederom een groot feest worden, allemaal in het teken van Erik en het goede doel. Veel muziek, activiteiten en gezelligheid voor iedere leeftijd. De entree is gratis en iedereen helpt belangeloos mee aan deze dag! Er zullen melkbussen staan bij de ingang waar bezoekers een mooie donatie in kunnen doen. Meer informatie is te vinden op de website: www.ezelsvrienden.nl.
De opbrengst van het Erik Festival is dit jaar bestemd voor Stichting KanZ (www.stichtingkanz.com). Dit is een kleine zorgaanbieder in Heerhugowaard en heeft een onderwijs-/zorgklas in een reguliere basisschool voor kinderen met een meervoudige beperking.