Tata Steel Marquetteloop op 24 juni

  Nieuws
De Tata Kids of Steel Run trekt veel jeugd aan de start. (foto aangeleverd)
De Tata Kids of Steel Run trekt veel jeugd aan de start. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Het Heemskerkse hardloopevenement, de ‘Tata Steel Marquetteloop’ wordt zondag 24 juni weer gehouden. Het betreft een sfeervolle, sportieve evenement voor hardlopers van jong tot oud en hun vele toeschouwers.
De Tata Steel Marquetteloop wordt dit jaar voor de 37e keer gehouden. Met gemiddeld zo’n 1.700 deelnemers aan de start, waarvan 750 kinderen, is het een groots evenement dat Heemskerk in beweging brengt.
Richard de Graaf is voorzitter van het jaarlijks terugkerend evenement: “De Tata Steel Marquetteloop is al jaren een begrip in Heemskerk. We zetten in op behoud van het karakter van de loop en komen met innovatie en modernisering, waardoor we een frisse loop blijven neerzetten met elkaar.”
Dit jaar zijn al enkele vernieuwingen doorgevoerd. Zo hoeven lopers geen chip meer in hun veters te binden, deze zit met een strip aan de binnenkant van het startnummer geplakt. Ook de tijden van de jeugdlopen worden sinds dit jaar gemeten. De polder is altijd lang en windering: dit jaar kom je tijdens de loop meer muziek tegen en worden er op twee plaatsen op het parcours foto’s genomen van de lopers, die je na afloop van de loop via je startnummer gratis kunt downloaden via internet. Tot slot ontvangt iedere deelnemer een unieke Marquetteloop medaille.
Ook is er de ‘Tata Kids of Steel Run’. Wil je meedoen met de jeugdloop? Dat kan op de volgende afstanden: 1300 m (t/m 7 jaar): start 10.15 uur; 1300 m (t/m 12 jaar): start 10.45 uur; 3300 m (tot en met 15 jaar): start 11.05 uur. De start is op de Jonkheer Geverslaan. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.00 uur tot 15 minuten voor de start in Sporthal de Waterakkers (Kerkweg 271).
Verder 7, 14 en 21 km trimlopen. De 7 km start om 11.45 uur; de 14 km en 21 km starten om 12:15 uur. De start is op de Jonkheer Geverslaan. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.00 uur tot 15 minuten voor de start in Sporthal de Waterakkers.

Meer berichten