Bootreis voor mensen met dementie

  Nieuws

REGIO - Afdeling Midden-Kennemerland van Alzheimer Nederland organiseert op 19 september een bootreis. Thuiswonende mensen met dementie en hun partners/mantelzorgers kunnen hieraan deelnemen. De boot vaart naar de Zaanse Schans, waar een wandeling zal worden gemaakt.
Op of rond Wereld Alzheimer Dag (21 september) wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie. De ziekte heeft grote impact voor de mensen zelf en hun naaste omgeving. Met diverse activiteiten hoopt Alzheimer Nederland een groot publiek te bereiken en zo dementie op de kaart te zetten. Het landelijke thema voor Wereld Alzheimer Dag 2018 is ‘Muzikale ontmoeting’. Met de partyschepen Claes Horn en De Nesch wordt vanuit Akersloot over het Uitgeestermeer gevaren naar de Zaanse Schans. Aan boord worden de gasten goed verzorgd door de vrijwilligers.
Op de twee schepen zijn muzikanten aanwezig die, in het kader van het thema ‘muzikale ontmoeting’ de mensen zullen verrassen en ontroeren met prachtige liedjes. Dankzij diverse donaties betalen de gasten slechts 5,- euro per persoon. Alle consumpties aan boord en de lunch zijn bij deze activiteit inbegrepen. Het is de bedoeling dat met elke deelnemer een mantelzorger/begeleider meegaat. Meer informatie over de bootreis is op www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland te vinden. Voor informatie kan ook worden gebeld naar nummer 06 51942684. De uiterste inschrijfdatum is woensdag 1 augustus, maar wees er snel bij, want de kans bestaat dat de boten snel vol zijn.

Meer berichten