Geslaagde Sport- en Speldagen - Voor leerlingen uit Heemskerk

  Nieuws
Leerlingen van de Kariboe die in de estafetterace de finish bereiken met goede samenwerking. (foto aangeleverd)
Leerlingen van de Kariboe die in de estafetterace de finish bereiken met goede samenwerking. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK – Op maandagochtend 25 juni en dinsdagochtend 26 juni werden in sportcentrum de Waterakkers in Heemskerk van 08.30 uur tot 12.00 uur de jaarlijkse Sport- en Speldagen gehouden voor leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Heemskerkse basisscholen. Deze waren bijzonder geslaagd.

Dit jaar waren er ruim 625 deelnemers van 10 Heemskerkse basisscholen aanwezig. In de twee sporthalen waren activiteiten klaargezet voor de kinderen. Hier konden de kinderen deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten zoals bv., badminton, hindernisbaan, knotshockey, blind volleybal, twister en verspringen. Ook was er dit jaar weer een stormbaan. Net als in de sporthallen waren er ook 9 activiteiten in het zwembad uitgezet.
Met hun groep gingen de kinderen daar o.a. langs de onderdelen watervolleybal, waterpolo, spijkerbroek hangen en glijbaanrace. Ook de loopmat ontbrak natuurlijk niet. Tijdens de pauze werden er appels en bananen uitgedeeld aan alle kinderen en begeleiders, gesponsord door de Albert Heijn rijksstraatweg. Vanwege het warme weer werd er goed gebruik gemaakt van het watertappunt in de sporthallen.
In het kader van JOGG (jongeren op gezond gewicht) was het drankenbord en mascotte Druppie aanwezig om “Heel Heemskerk drinkt water” te promoten. De sport- en speldagen 2018 waren ook dit jaar weer een groot succes mede door de leerkrachten en vrijwilligers van de scholen die beide dagen goed teamwork hebben laten zien. Sportservice Kennemerland die in opdracht van de gemeente Heemskerk de sport en speldagen heeft georganiseerd wil de vrijwilligers, IJmond EHBO, de Waterakkers en alle enthousiaste leerlingen bedanken voor de leuke en sportieve dagen.

Meer berichten