Open Imkerijdag bij Dierendorp

  Nieuws
Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. (foto aangeleverd)
Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Wist u dat er in Kennemerland een heuse Imkerschool bestaat? Bij Dierendorp in Heemskerk viert men de Landelijke Open Imkerijdag en zet de Imkerschool op zaterdag 14 juli de deuren open.

Tussen 10.30 en 15.30 uur zijn allerlei interessante en leuke activiteiten rond het thema bijenhouden, waaronder Informatiestands: Hoe wordt je imker?, bijenspeurtocht voor kinderen, hoe zorg je voor een bijvriendelijke tuin? (met gratis zaadjes), verwerken van bijenwas, propolis en honing, imkers vertellen over hun hobby, demonstratiematerialen, diapresentaties en rondleidingen langs de bijenkast en het bijenhotel. De toegang is gratis en tussen 13.00-15.00 uur zijn er “bij”zondere presentaties met een aantal imkers die vertellen over hun hobby.
Het bezoek zoals gezegd is gratis. Er is allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.
In heel Nederland houden imkers op zaterdag 14 juli en/of zondag 15 juli open huis. De Landelijke Open Imkerijdag is een evenement van de NBV en haar aangesloten lokale afdelingen en leden. In 2018 vindt de Landelijke Open Imkerijdag voor de negende opeenvolgende keer plaats. Aan het weekend doen ruim 200 individuele imkers of lokale imkerverenigingen mee. De Open Imkerijdag is ontstaan uit de viering van het 100-jarig bestaan van een lokale NBV afdeling in 2006 (NBV = Nederlandse Bijenhouders Vereniging). Per 2010 heeft de NBV het initiatief omarmd met het doel een landelijke dekking te krijgen. De Open Imkerij Dag trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers.
Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Meer berichten