GroenLinks schiet tennisclub te hulp

  Nieuws

HEEMSKERK - Tennisvereniging Marquette zoekt naar mogelijkheden om het plastic afval gescheiden te laten ophalen. Een verzoek bij de gemeente leverde geen resultaat op, de gemeente liet weten niet verantwoordelijk te zijn voor het ophalen van afval bij verenigingen. Die formele reactie is de fractie van GroenLinks in het verkeerde keelgat geschoten.
Bij de tennisvereniging wordt veel plastic gebruikt. GroenLinks prijst het initiatief van de vereniging om te zoeken naar mogelijkheden voor het gescheiden inzamelen van het plastic afval, maar stelt dat een sportclub hiertoe bepaald niet gestimuleerd wordt als de gemeente zich zo formeel opstelt. "Wij verwachten minstens een meer coöperatieve houding van de gemeente", schrijft de fractie aan het college van burgemeester en wethouders.
Men dringt er daarom op aan om alsnog met tennisvereniging Marquette in gesprek te gaan, zodat de mogelijkheden voor het gescheiden inzamelen van plastic afval bij de vereniging onder de aandacht kunnen worden gebracht. Ook verbaast het GroenLinks dat kennelijk de ene tennisvereniging een subsidie ontvangt van 5.000,- euro voor het nemen van duurzame maatregelen, terwijl de andere tennisvereniging slechts wordt gewezen op de regels.
Omdat duurzaamheid een speerpunt is van het nieuwe college, ziet GroenLinks graag dat men opnieuw contact zoekt met de tennisvereniging, omdat het wellicht een mooi pilotproject kan zijn en een stimulans naar andere sportverenigingen om soortgelijke maatregelen te nemen.

Meer berichten