Luchtfotografie boven de duinstreek

  Nieuws
Zondag 19 augustus: lezing over luchtfotografie boven de duinstreek. (foto aangeleverd)
Zondag 19 augustus: lezing over luchtfotografie boven de duinstreek. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1 te Heemskerk, is zondag 19 augustus geopend voor het publiek. Om 14.00 uur wordt er door Hans Nauta een lezing gehouden over luchtfotografie boven de duinstreek. Omdat hier de eerste defensie van het Duitse rijk lag zijn duizenden foto’s van dit gebied gemaakt.
Hans Nauta is al jaren bezig met het onderzoek naar de luchtoorlog boven Noord Holland. Hans in zijn vrije tijd vaak te vinden in de archieven van onder andere de RAF in London. Ook heeft Nauta al meerdere keren een belangrijke bijdrage geleverd bij het samenstellen van boeken over de luchtvaart gedurende de Tweede Wereldoorlog.
De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad. Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Meer berichten