Barry van Dijk speelt 400e wedstrijd voor ODIN '59

  Nieuws
Voorzitter Jacinta Lieuwes overhandigde een boeket bloemen en een cadeaubon aan doelman Barry van Dijk. (Foto: Aangeleverd)
Voorzitter Jacinta Lieuwes overhandigde een boeket bloemen en een cadeaubon aan doelman Barry van Dijk. (Foto: Aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Vorige week woensdag speelde ODIN ’59 tegen Dongen voor een plaats in het toernooi om de KNVB-beker. Voorafgaand aan die wedstrijd werd Barry van Dijk gehuldigd. Het werd zijn 400ste wedstrijd in het doel van ODIN ’59.
Vorig seizoen werd Barry al onderscheiden omdat hij toen, met 380 wedstrijden, de speler werd die de meeste wedstrijden ooit in het eerste team van ODIN ’59 had gespeeld. Nu, aan het begin van zijn zestiende seizoen, begon hij aan wedstrijd 400. Voorzitter Jacinta Lieuwes kreeg voor de aftrap de gelegenheid Barry even in het zonnetje te zetten. In een kort tijdsbestek beschreef ze de carrière van Barry. Via drie kampioenschappen ging hij met de ploeg van de tweede klasse naar de Hoofdklasse, wat nu de Derde Divisie is. Een ander hoogtepunt in die jaren was het winnen van de KNVB-dirstictsbeker in 2011. Aan al deze successen heeft Barry zeker zijn steentje bijgedragen. Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, diverse verenigingen uit de top van het amateurvoetbal benaderden hem om bij hen te komen spelen. Barry bleef 'zijn' ODIN ’59 echter altijd trouw. De avond werd op de best mogelijke manier afgesloten. Barry hield zijn doel schoon, de wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Daarmee bereikte Barry met zijn teamgenoten een nieuw hoogtepunt. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd deelname aan het grote KNVB-bekertoernooi bereikt.

Meer berichten