Harddraverij bijna afgelast door hevige regen

  Nieuws
Manon Pools zat na afloop van de harddraverij onder de modder, maar was dolblij met haar overwinning in Heemskerk. (Foto: Leo Tillmans)
Manon Pools zat na afloop van de harddraverij onder de modder, maar was dolblij met haar overwinning in Heemskerk. (Foto: Leo Tillmans) (rodi.nl)

DOOR RAIMOND BOS
HEEMSKERK - Het geduld van de bezoekers aan de harddraverij op de Marquettelaan werd vorige week donderdag flink op de proef gesteld. Pas in de tweede helft van de middag gaf de organisatie groen licht voor het alsnog doorgaan van het evenement. Door de hevige regen van die middag viel het eerste startschot pas drie uur later dan aanvankelijk was gepland.

De regen had het meeste zand, dat voor aanvang op de baan was gelegd, weggespoeld. Daardoor zouden de paarden onvoldoende grip hebben en was de situatie voor de paarden en jockeys niet veilig genoeg. Daarom werd besloten om extra zand te laten aanrukken. Dat moest vervolgens op de baan worden aangebracht, terwijl het intussen opnieuw begon te regenen. De bezoekers, veelal gewapend met paraplus of gehuld in poncho’s, lieten zich niet uit het veld slaan en wachtten geduldig af. Het wachten werd beloond, want even na vier uur werd bekend gemaakt dat er gedraafd kon gaan worden. Dat leverde een gejuich op van de vele omstanders. Toch was een beschermende bril voor de jockeys bepaald geen overbodige luxe, want door het vele hemelwater spatten de klodders modder alle kanten op. Veel galoppades en veel te vroeg gestarte paarden maakten het Heemskerkse hoogtepunt van het jaarlijkse volksfeest niet tot een groot spektakel, maar voor pikeur Manon Pools kon de dag niet meer stuk. Zij won met haar paard Hero Baldwin de harddraverij, de vier jaar oude hengst slaagde er voor het eerst in om de eerste plaats te pakken en voor Manon Pools was het de eerste zege op ‘thuisparcours’ Marquettelaan. Bovendien pakte ze ook de vierde plaats met de ruin Contador, waardoor ze veel punten scoorde in het pikeursklassement. Ze kwam zelfs qua punten op gelijke hoogte met Lindsey Pegram, die net als vorig jaar de Rabobank IJmond Pikeursprijs in ontvangst mocht nemen.

Meer berichten