Samen zingen in het Nederlands

  Nieuws
Zangdocent Claudette Beltman. (foto aangeleverd)
Zangdocent Claudette Beltman. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Dit jaar is Cultuurhuis Heemskerk in samenwerking met het Taalhuis van de bibliotheek gestart met zangbijeenkomsten waar anderstaligen en Nederlandstaligen samen kunnen zingen.

Monique Schievink, algemeen projectleider: “Elke derde donderdag van de maand kunnen mensen meedoen om contacten te leggen en de Nederlandse taal te leren. Uit onderzoek is gebleken dat je zingend een taal sneller oppikt. De eerste bijeenkomst werd door zo’n 20 mensen bezocht, en ze waren heel enthousiast! Op een groot scherm spelen we moderne Nederlandse liedjes af, die mensen meezingen.”
Het Taalhuis IJmond organiseert verschillende activiteiten, zoals Taalspreekuren en leeskringen. Voor de uitvoering werkt de bibliotheek vaak samen met andere organisaties en taalpartners. “Samen zingen in het Nederlands” is een initiatief van de bibliotheek samen met Cultuurhuis Heemskerk en wordt ondersteund door andere ingangen zoals Taalmaatje, StapIn!-project en Welschap Welzijn.
Op 20 september - elke derde donderdag in de maand - van 13.00 tot 14.30 uur worden er oude en nieuwe Nederlandse (pop) liedjes gezongen onder leiding van zangdocent Claudette Beltman van Cultuurhuis Heemskerk. Zij begeleidt de deelnemers bij het zingen van oude en nieuwe Nederlandse (pop) liedjes. Goed kunnen zingen is geen vereiste, het plezier in zingen en oefenen met de Nederlandse taal, wel.
Cultuurhuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 5, zie www.cultuurcentrumheemskerk.nl, info@cultuurcentrumheemskerk.nl of bel 0251 836003.

Meer berichten