Kritische Gemeente IJmond viert Vredesweek

  Nieuws
De vredesvlag wappert bij de Kritische Gemeente IJmond. (foto aangeleverd)
De vredesvlag wappert bij de Kritische Gemeente IJmond. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Kritische Gemeente IJmond en Vrouwen voor Vrede IJmond nodigen iedereen van harte uit om met hen de Vredesweek te vieren. Jongeren zijn extra welkom. Er is een lezing, vredesmaaltijd en Vredesviering op zaterdag 22 september. De lezing is om 16.15 uur. Locatie: Ontmoetingscentrum De Stut, Maasstraat 3 te Heemskerk.
Door de Verenigde Naties is 21 september uitgeroepen als Internationale dag voor de Vrede. Het doel is een wereldwijde dag van geweldloosheid en wapenstilstand. In het kader hiervan organiseren De Kritische Gemeente IJmond en Vrouwen voor Vrede IJmond gezamenlijk deze bijeenkomst.
Zij willen de nieuwe generatie aan het woord en daarom spreekt Meindert Mak over zijn opleiding en werk als anti-nucleaire lobbyist bij PAX. Hij is één van de studenten die door PAX is opgeleid. Zij volgden trainingssessies o.a. bij Buitenlandse Zaken, Clingendael, NRG Petten en Universiteit Leiden en vertegenwoordigden PAX tijdens een conferentie over kernwapens in Geneve. In 2017 is de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de Internationale Campagne tot Afschaffing van Kernwapens ( ICAN), waarin PAX een belangrijke rol in heeft. Ongetwijfeld zal Meindert daar meer over vertellen.
Aansluitend is een Vredesmaaltijd, bestaande uit soep met een broodje. De maaltijd staat in het teken van ontmoeting van mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Daarom wordt de aanwezigheid van jongeren en iedereen met of zonder religieuze achtergrond zeer op prijs gesteld.
Voor wie wil is om 19.15 uur de Vredesviering van de Kritische Gemeente IJmond waar predikant Bertus Stuifbergen de toespraak verzorgt.

Meer berichten