Elke dag rondjes rennen met je klasgenoten - Vijf basisscholen nemen deel aan The Daily Mile

  Nieuws
Samen met de leerlingen van de deelnemende scholen liepen Aad Schoorl en Erben Wennemars vrijdagmiddag vier ronden door het park aan de Duitslandlaan. (Foto: Bos Media Services)
Samen met de leerlingen van de deelnemende scholen liepen Aad Schoorl en Erben Wennemars vrijdagmiddag vier ronden door het park aan de Duitslandlaan. (Foto: Bos Media Services) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Bewegen is gezond, maar vaak blijft het slechts bij goede voornemens. In feite zou veel beweging voor iedereen een dagelijkse vanzelfsprekendheid moeten zijn. Om dat nog eens extra te benadrukken, heeft de gemeente Heemskerk zich aangesloten bij het project ‘The Daily Mile’ voor basisscholen. Vijf scholen hebben zich inmiddels aangesloten, vrijdagmiddag was de aftrap onder leiding van voormalig topschaatser Erben Wennemars.
Wennemars is ambassadeur van The Daily Mile, een project dat beoogt zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen. Het concept is eenvoudig, maar doeltreffend. Elke dag een kwartier (hard)lopen in schooltijd, onder leiding van de eigen leerkracht. Gewoon rondjes rond de school, of eventueel in spelvorm. Niet alleen op basisscholen, maar ook op peuterspeelzalen, kan iedereen op simpele wijze meedoen. Het hoeft ook niet letterlijk een mijl te zijn, er gaat meer een symbolische functie vanuit. Wethouder Aad Schoorl: “Er is onderzoek gedaan naar wat het met kinderen doet als ze niet voldoende bewegen. Ik vind het fantastisch dat er nu al vijf scholen in Heemskerk meedoen met de The Daily Mile.” Schoorl hoopt dat nog meer scholen zich binnenkort zullen aansluiten. Door kinderen voldoende beweging te geven blijft niet alleen hun conditie op peil, ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

Meer berichten