Tweede uitwedstrijd eindigt in winst voor DSS

Nieuws
De dames van DSS na afloop van de wedstrijd. (Foto: Aangeleverd)
De dames van DSS na afloop van de wedstrijd. (Foto: Aangeleverd) rodi.nl

HEEMSKERK - De handbaldames van DSS speelden afgelopen zaterdag de verste uitwedstrijd van het seizoen. Er werd gespeeld tegen BFC in Beek (Limburg) en de reistijd bedroeg twee uur en twintig minuten. De Heemskerkse handbalploeg was niet goed bekend met het team van BFC omdat de Limburgers vorig jaar nog uitkwamen in de tweede divisie. Desalniettemin werd BFC zeker niet onderschat. Zij hadden immers, net als DSS, één wedstrijd verloren en één gewonnen.
Toch werd DSS verrast door de eerste en snelle schoten op doel door BFC en stond binnen een mum van tijd met 2-0 achter. Door diverse mooie acties, goed samenspel met afronding van cirkelspeelster Yara Buurmeijer en twee snelle breaks van Britt van Elsacker wist DSS de stand echter om te buigen naar een voorsprong (3-6). BFC vroeg vervolgens een time-out aan en die miste zijn uitwerking niet, want de Limburgse ploeg scoorde drie keer op rij, waardoor de stand weer gelijk was (6-6). DSS leek de draad een beetje kwijt te zijn, totdat Jet van der Kolk het team op sleeptouw nam en drie keer op fenomenale wijze wist te scoren van afstand. Twee keer binnenkant paal en een keer onderkant lat. Dit gaf het team vertrouwen! In de dekking werd hard maar sportief verdedigd en in de aanval werd meer druk richting doel gezet waardoor de dekking van BFC werd weggespeeld. Bij rust was de stand daardoor 9-16 in het voordeel van DSS. Na de rust wist DSS zelfs uit te lopen naar tien punten verschil: 11-21. Dit kwam mede doordat de dekking van BFC defensiever ging staan, waardoor er ruimte ontstond voor Angelique de Groot om van afstand te kunnen schieten. BFC gaf zich nog niet gewonnen en bleef zoeken naar kansen om te kunnen scoren. Door aanvallende fouten die direct werden afgestraft met snelle breaks kon de Limburgse ploeg weer inlopen tot vijf punten verschil, maar de overwinning is in de tweede helft geen enkel moment in gevaar geweest. De einduitslag was 21-26 in het voordeel van DSS en na de wedstrijd werd Angelique de Groot gekozen tot speelster van de wedstrijd, waarbij ze een prachtige bos bloemen in ontvangst mocht nemen. Aanstaande zaterdag speelt DSS thuis in sporthal De Waterakkers tegen Quintus 2 uit Den Haag om 20.00 uur.