Vriendenkring speelt 'Ja Zuster Nee Zuster'

  Nieuws
Toneelgezelschap Vriendenkring speelt 'Ja Zuster Nee Zuster'. (Foto: Aangeleverd)
Toneelgezelschap Vriendenkring speelt 'Ja Zuster Nee Zuster'. (Foto: Aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Toneelgezelschap Vriendenkring bestaat dit jaar 85 jaar. Voor dit jubileum jaar heeft het gezelschap gekozen voor de muzikale voorstelling 'Ja Zuster Nee Zuster', één van de bekendste werken van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Het stuk werd vooral populair door de televisie-uitzendingen van de VARA tussen 1966 en 1968. En wie kent niet de liedjes die uitgegroeid zijn tot klassiekers, zoals 'M’n Opa', 'De kat van Ome Willem', 'In een rijtuigie' of 'Niet met de deuren slaan'. Het zijn liedjes die nog altijd meegezongen worden en bij vele bekend in de oren klinken. Voor de generatie die de tv-serie nog gezien heeft is 'Ja Zuster Nee Zuster' een feest van herkenning. En wie niet met de serie is opgegroeid, zal vooral genieten van de vrolijkheid en gezelligheid van deze voorstelling.
In de Primulastraat staat het rusthuis van zuster Klivia, waar verschillende bewoners hun eigen gang kunnen gaan. Tot ergernis van de boze buurman Boordevol, die daardoor 's nachts geen oog meer dicht doet van al dat lawaai dat de bewoners maken. Het zijn tenslotte ook heel dunne muren. En als vervolgens ook nog eens Gerrit in het rusthuis komt wonen en Boordevol ook van hem last ondervindt, is voor laatstgenoemde de maat vol. Dan is het een rusthuis vol herrie, maar ook vol met mooie en leuke liedjes, die ongetwijfeld nog lang in het hoofd blijven zitten. Vriendenkring heeft hard gewerkt aan deze bijzondere uitstap als toneelgezelschap. Buiten de reguliere toneelrepetities hebben de spelers zanglessen gekregen onder leiding van Karin Ravensteijn.
Niet alleen Vriendenkring viert met deze voorstelling haar jubileum. Jane Hartendorf, die de rol van zuster Klivia speelt, viert tegelijkertijd het 50-jarig toneeljubileum en Marcel Zoutman, die de opa speelt, viert zijn 40-jarig jubileum. Er worden twee voorstellingen gespeeld, te weten op zaterdagavond 6 oktober om 20.15 uur en op zondagmiddag 7 oktober om 14.30 uur. Deze voorstellingen vinden plaats in De Vrijburcht aan de Vrijburglaan 2 te Heemskerk. Entreekaarten kosten 10,00 euro en zijn te reserveren door een e-mail naar toneelgezelschapvriendenkring@gmail.com. Bellen kan ook: 0251 235384. De kaarten kunnen dan voor aanvang van de voorstelling bij de kassa afgerekend worden.

Meer berichten