HKH zoekt informatie en foto's van kleuterscholen

  Nieuws
Deze foto uit het archief van de Historische Kring Heemskerk toont de kinderen van kleuterschool St. Bernadette uit het jaar 1957. (Foto: Aangeleverd)
Deze foto uit het archief van de Historische Kring Heemskerk toont de kinderen van kleuterschool St. Bernadette uit het jaar 1957. (Foto: Aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - De Historische Kring Heemskerk (HKH) wil de ontwikkeling van de scholen in de gemeente in beeld brengen, gepaard gaande met de bevolkingsgroei in Heemskerk. In de voorbije decennia zijn veel scholen gebouwd, er zijn er echter ook weer veel verdwenen. In sommige gevallen gingen scholen fusies aan en verdwenen de oorspronkelijke namen en soms ook gebouwen uit het straatbeeld. Bij de HKH zijn al veel schoolfoto's aanwezig, zowel van gebouwen als van leerkrachten en leerlingen, maar daarvan is nog geen compleet historisch beeld te reconstrueren. Om het plaatje zoveel mogelijk compleet te maken, wordt een beroep op de inwoners gedaan. Op de hier geplaatste foto zijn de kinderen van een kleuterschool te zien, in totaal zijn 33 Heemskerkse kleuterscholen nagetrokken. Bij de HKH ontbreken echter nog van 14 kleuterscholen de foto's. Het betreft de Woelwaters (Constantijn Huygensstraat), H. Lidwina (Beneluxlaan), Kleuterland (Lippestraat), Meeuwennest (De Visserstraat), Kerkbeek (Ruysdaelstraat), St. Agnes (Kerklaan), Kwikstaartjes (Schuitemakerstraat, Pius X (Bilderdijkstraat), Bouwhoek (Simon van Haerlemstraat), Regenboog (Maerelaan), Zevenhoeven (De Velst), H. Lucia (Bourgondiëstraat), Pius X (Fritz Conijnstraat) en Kleuterkaravaan (Jean Monnetstraat). Graag zouden de vrijwilligers van de HKH meer informatie over deze 14 kleuterscholen ontvangen, in welke vorm ook. Deze informatie kan per e-mail naar Jaap Schoen (jpschoen@casema.nl) worden gestuurd of bel: 0251 241000.

Meer berichten