Quintus 2 flinke maat te groot voor DSS

Nieuws
DSS-handbalster Natasja de Vries in actie tijdens de wedstrijd tegen Quintus 2. (Foto: Aangeleverd) rodi.nl

HEEMSKERK - Handbalvereniging DSS heeft afgelopen zaterdag met grote cijfers verloren. Er werd gespeeld tegen Quintus 2 in sporthal De Waterakkers. Quintus is al jaren een sterke ploeg die meedraait in de bovenste regionen van de eerste divisie. De Heemskerkse handbaldames wisten dus dat het een zware avond zou worden, mede omdat de ploeg incompleet was. Jet van der Kolk was afwezig, keepster Callan Ris ziek, Maxime Sinnige door een knieblessure even uit de running, Britt van Elsacker vanwege een knieblessure slechts deels inzetbaar en Yara Buurmeijer raakte geblesseerd aan haar schouder tijdens de wedstrijd. De eerste minuten ging de stand gelijk op. DSS speelde de opgezette aanvallen mooi uit, maar wist in de dekking niet voldoende samen te werken om de speelsters van Quintus af te stoppen. Na ongeveer tien minuten gaf de ploeg uit Kwintsheul extra gas, waardoor DSS de rest van de eerste helft achter de feiten aanliep. Bij rust was de stand daardoor al 7-17 en dit kon de thuisploeg niet meer goed maken. In de rust besloot DSS een tweede helft neer te zetten waarin zij hun eigen spel weer zouden oppakken om de wedstrijd met een goed gevoel te kunnen afsluiten. De dames bleven dan ook ontzettend hard werken, maar dat werd niet beloond. Iedere aanvallende fout werd genadeloos afgestraft met een break-out en een doelpunt tegen. De stand op het scorebord was na 60 minuten spelen 13-36. Jeugdspeelsters Mel Schellevis en Kim de Ruijter vielen overigens zeer verdienstelijk in en maakten daarmee hun debuut in de eerste divisie. Volgende week speelt DSS in Zoetermeer tegen Gemini om 19.40 uur. De honneurs zullen worden waargenomen door assistent-coach en trainster Mieke Brakenhoff. Hoofdtrainer Serge ter Horst heeft de komende drie weken verplichtingen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires als assistent-trainer van het Nederlands Beachhandbalteam < 18. Het Oranjeteam zal daar deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen.