Jubilarissen bij de brandweer

  Nieuws
De jubilarissen en gediplomeerden met hun leidinggevenden en burgemeester Mieke Baltus. (FOTO: MIKE BERGHOEFS)
De jubilarissen en gediplomeerden met hun leidinggevenden en burgemeester Mieke Baltus. (FOTO: MIKE BERGHOEFS) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Mieke Baltus, in het bijzijn van de beide ploegchefs en clustercommandant Albert Vermeij van de brandweerpost Heemskerk, de in het jaar 2018 behaalde brandweerdiploma’s en -certificaten uitgereikt. Ook ontving een aantal jubilerende brandweermensen medailles en oorkondes voor de door hen bewezen diensten.
Speciale aandacht was er voor de brandweermannen Jaap Tesink, Hugo Hartman en René Verdonck, die elk hun 25-jarig jubileum als brandweerman mochten vieren. Het drietal begon bij de Heemskerkse brandweer op 1 september 1993. Ook was er aandacht voor drie vertrekkende korpsleden. Marjan Noorderbroek zette na 28 jaar brandweer een punt achter haar repressieve brandweercarrière. Ze was vanaf 2001 bevelvoerder en ook een groot aantal jaren ploegchef. Marjan was de tweede vrouw bij de brandweer in Heemskerk en nog steeds de enige vrouwelijke bevelvoerder in de historie van het Heemskerkse korps. Ruud van Gool startte in september 1985 als vrijwilliger en heeft besloten vanwege het bereiken van de 62-jarige leeftijd te stoppen als vrijwilliger bij de post in Heemskerk. Hij was er chauffeur-pompbediener en manschap. Marcel van de Burgt stopt na vijf jaar als vrijwilliger bij de brandweer Heemskerk, omdat hij het niet meer kan combineren met zijn drukke baan. Marcel was manschap bij de post Heemskerk. Tijdens de korpsavond werd het rijksdiploma manschap A uitgereikt aan Jeroen de Kok en Raymon Duiker. Het rijkscertificaat brandweerchauffeur zwaar is uitgereikt aan Sander Gunzlen. Martin Slaager en Leo Mooij ontvingen elk een medaille en een oorkonde voor hun 20-jarig jubileum. Martine Nota-Boes en John Harenga ontvingen een medaille en een oorkonde voor hun 12,5-jarig jubileum.

Meer berichten