DSS verliest van Kwiek

Nieuws
Jessie van Lieshout scoort voor DSS vanaf de rechterhoek. (FOTO: DSS)
Jessie van Lieshout scoort voor DSS vanaf de rechterhoek. (FOTO: DSS) rodi.nl

HEEMSKERK - Handbalvereniging DSS speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Kwiek uit Raalte. Kwiek stond qua puntenaantal op gelijke hoogte met DSS, maar de ploeg uit Overijssel had een beter doelsaldo. De eerste paar minuten van de wedstrijd leek DSS weggespeeld te worden, de jonge speelsters kwamen moeilijk tot scoren. In de dekking gaven ze te veel ruimte aan de hoekspeelsters van Kwiek, die daardoor makkelijk het doel wisten te bereiken. De afstandschoten waren zo hard en scherp dat zowel verdediging als keepster er geen kijk op hadden (0-3). DSS legde zich hier niet bij neer, er werd offensiever verdedigd en sneller omgeschakeld om te kunnen scoren op de break-out en dat gebeurde! DSS kwam terug tot 5-6. Als antwoord gaf Kwiek extra gas en ontregelde de aanval van de Heemskerkse ploeg door mandekking te geven aan Angelique de Groot. Met slechts vijf verdedigers op de cirkel ontstond er wel extra ruimte om te scoren vanaf de hoeken en de cirkel. Het gevolg was dat Melissa Wilmsen, Jessie van Lieshout en Yara Buurmeijer mooi tot scoren kwamen. Dat stond helaas niet in verhouding tot het aantal keer dat Kwiek bleef scoren waardoor DSS bij rust tegen een achterstand van acht punten aan keek (10-18). Na de rust bleef DSS knokken voor mooie en effectieve aanvallen en werd er meer als collectief verdedigd met als gevolg dat het team kon inlopen tot vijf punten verschil (24-19). Kwiek bleef echter het initiatief in de wedstrijd houden en DSS kon de achterstand niet inlopen. De einduitslag was 20-28. Wel bleek uit de statistieken dat DSS in de tweede helft aanzienlijk beter had gespeeld dan de eerste helft, aangezien ‘de tweede helft gelijk werd gespeeld’. Ondanks de verliespartij kon DSS terugkijken op een goede wedstrijd waarbij als team werd gewerkt tot het laatste fluitsignaal. Aanstaande zaterdag spelen de dames om 20.45 uur een uitwedstrijd tegen Aalsmeer.