Lustrumweek Golfclub brengt 15.000 euro op

  Nieuws
Namens de lustrumcommissie van de Heemskerkse Golfclub hebben Cocky Andree en Henk Vromans de cheque ter waarde van 15.000 euro overhandigd aan Ariënne de Boer (fondsenwerver van de Nederlandse Brandwondenstichting), Annebeth de Vries (chirurg en hoofd Kinderbrandwondencentrum te Beverwijk) en
Namens de lustrumcommissie van de Heemskerkse Golfclub hebben Cocky Andree en Henk Vromans de cheque ter waarde van 15.000 euro overhandigd aan Ariënne de Boer (fondsenwerver van de Nederlandse Brandwondenstichting), Annebeth de Vries (chirurg en hoofd Kinderbrandwondencentrum te Beverwijk) en (rodi.nl)

HEEMSKERK - Een bijzondere actie van de Heemskerkse Golfclub heeft 15.000 euro opgebracht voor het Virtual Reality Project van de Nederlandse Brandwondenstichting. Vanwege het 30-jarig bestaan werden meerdere (sportieve) activiteiten georganiseerd. "Een maatschappelijk betrokken sportclub heeft niet alleen oog voor haar eigen club en accommodatie, maar voelt zich ook betrokken bij hetgeen er in haar regio gebeurt", vindt het bestuur van de Heemskerkse Golfclub. Het Virtual Reality Project wordt ingezet bij de pijnverlichting tijdens verbandwisselingen in brandwondencentra. Deze verbandwisselingen zijn uitermate pijnlijk en moeten door een brandwondenpatiënt dagelijks worden ondergaan. Om de focus van de pijn weg te nemen wordt met behulp van Virtual Reality een spel of film afgespeeld in een computergestuurde bril, waarbij de patiënt de virtuele wereld op verschillende manieren kan ervaren. Deze techniek, die in het Groninger Brandwondencentrum is ontwikkeld en toepasbaar gemaakt voor brandwondenpatiënten, is zowel geschikt voor kinderen als ook volwassenen. De resultaten zijn zeer positief en ook het Brandwondencentrum Beverwijk wil deze kostbare techniek nu gaan inzetten.

Meer berichten