Groots onthaal voor Sint in Heemskerk

  Nieuws
Sinterklaas wordt weer groots onthaald in Heemskerk. (foto aangeleverd)
Sinterklaas wordt weer groots onthaald in Heemskerk. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Ook dit jaar wordt Sinterklaas weer groots onthaald in Heemskerk. Traditiegetrouw komen zaterdagmiddag 17 november omstreeks 14.00 uur de eerste pieten aan op het Burg. Nielenplein in het centrum van Heemskerk. Hier gaan zij samen met de kinderen diverse leuke dingen doen. Ook is er speciaal pepernotenijs.

Op zondag 18 november zijn de pieten om 13.00 uur op bovengenoemd plein. Zij gaan samen met de kinderen naar de Marquettelaan om Sinterklaas op te halen. De Sint heeft de nacht doorgebracht in Chateau Marquette en rijdt achter in de optocht op zijn schimmel Amerigo. De optocht gaat door het dorp om vervolgens uit te komen bij het Burg. Nielenplein waar burgemeester mw. Baltus de Sint zal verwelkomen.
Tevens wordt door het popkoor van het Cultuurcentrum het Heemskerks Sinterklaaslied gezongen. Hierna is er voor de kinderen gelegenheid om de Goedheiligman een hand te geven. Bij de winkels in het centrum van Heemskerk liggen kleurplaten klaar die vervolgens op zaterdag ingeleverd kunnen worden. Kinderen kunnen deze ook tijdens hun bezoek aan het Sinterklaashuis in Chateau Marquette aan Sinterklaas geven.
Meer informatie over de activiteiten en het Sinterklaashuis is te vinden op de website en Facebookpagina van Sinterklaas Heemskerk.

Meer berichten