Speelpleintje Carel van Manderstraat officieel geopend

  Nieuws
Benjamin (8) kon haast niet wachten om als eerste van de glijbaan af te glijden, nadat Ninthe (6) samen met wethouder Aad Schoorl de vlaggenlijn doorknipte. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES)
Benjamin (8) kon haast niet wachten om als eerste van de glijbaan af te glijden, nadat Ninthe (6) samen met wethouder Aad Schoorl de vlaggenlijn doorknipte. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES) (rodi.nl)

DOOR RAIMOND BOS
HEEMSKERK - Wethouder Aad Schoorl heeft vrijdagmiddag het nieuwe speelpleintje aan de Carel van Manderstraat officieel geopend. Samen met de zesjarige Ninthe knipte hij een vlaggenlijn door die rond de glijbaan was opgehangen. De achtjarige Benjamin mocht vervolgens als eerste van de glijbaan glijden. Het speelpleintje is dankzij een buurtinitiatief gerealiseerd.
Vanaf de Carel van Manderstraat is het pleintje nauwelijks zichtbaar. Het ligt ingesloten tussen de woningen aan de Muilmanslaan en Jacob Marisstraat. Acht jaar geleden werd op deze plek het voormalig onderkomen van een postduivenvereniging afgebroken. Het pleintje dat daardoor ontstond, werd betegeld en lag er sindsdien verlaten bij. Marloes de Haan, bewoonster van deze wijk, bedacht dat dit de perfecte locatie zou zijn voor een klein speelpleintje. Ze vertelt: “Er zijn best veel kinderen om deze buurt, maar een speelplek was er niet. Nu hebben de kinderen een plek waar ze zelf naartoe kunnen lopen, zonder de drukke weg te hoeven oversteken.” In juli 2017 nam Marloes het initiatief om haar idee werkelijkheid te laten worden. Ze verzamelde handtekeningen in de buurt en nam contact op met de gemeente. Daar kreeg ze het advies om de buurtbewoners te laten meedenken over het plan. Een informatieavond volgde en dat leverde een concreet plan op. Samen met Mieke Zonneveld, eveneens bewoonster van de wijk, werkte ze het plan verder uit. “We waren al blij geweest met wat oude speeltoestellen, die bijvoorbeeld ergens anders over waren”, zegt Marloes. Groot was haar vreugde toen duidelijk werd dat er vanuit het budget voor buurtinitiatieven ruimte was om nieuwe speeltoestellen aan te schaffen. In de afgelopen weken werd er door de kinderen uit de buurt al volop gebruik van gemaakt.

Meer berichten