DSS ondanks verlies toch tevreden

Nieuws
Murron Ris waagt een poging op doel DSS. (FOTO: HANDBALVERENIGING DSS)
Murron Ris waagt een poging op doel DSS. (FOTO: HANDBALVERENIGING DSS) rodi.nl

HEEMSKERK - Afgelopen zaterdag speelde een bijna compleet, maar nog deels gehavend team van handbalvereniging DSS tegen promovendus Volendam. Deze ploeg stond vorig jaar nog in de Tweede Divisie maar timmert hard aan de weg om de dames op een professionele manier te laten handballen. Daarvoor zijn zes speelsters van buitenaf aangetrokken. DSS was aan het begin van de wedstrijd niet snel genoeg in de omschakeling, met als gevolg dat ze binnen tien minuten al tegen een achterstand van 9-5 aankeken. Vervolgens stabiliseerde het iets en kon DSS terugkomen tot 12-10. Vlak voor rust gaf Volendam extra gas en scoorde nog zes doelpunten, de ruststand was 18-12. De tweede helft speelde DSS minder wisselvallig. De dekking stond nog niet optimaal en in de aanval lukte ook niet alles, maar het team straalde spelplezier uit en probeerde toch kansen te creëren. Volendam wist langzaam uit te lopen, zelfs tot tien punten verschil. De uiteindelijk stand werd 35-27 in het voordeel van de thuisploeg. Ilse Groot uit de B-jeugd, maakte haar debuut bij dames 1 bij deze wedstrijd in de Eerste Divisie. Momenteel staat DSS zevende in de competitie. In het komende weekeinde zijn de Heemskerkse dames vrij, de week daarop zal worden gespeeld tegen Fit & Fun/Voorwaarts uit Twello.