Drieduizend euro voor ontmoetingscentrum Waterrijck - Buurtcadeau van Oranje Fonds uitgereikt

  Nieuws
Drieduizend euro voor ontmoetingscentrum Waterrijck<br /><span class="chapeau">Buurtcadeau van Oranje Fonds uitgereikt</span>
Drieduizend euro voor ontmoetingscentrum Waterrijck<br /><span class="chapeau">Buurtcadeau van Oranje Fonds uitgereikt</span> (rodi.nl)

HEEMSKERK - Het Oranje Fonds heeft aan het team van ontmoetingscentrum Waterrijck een cheque ter waarde van drieduizend euro uitgereikt. In buurten waar de straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.
Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties. Ook het uitreiken van het Buurtcadeau is inmiddels een vast gebruik geworden. Het team van Waterrijck, onderdeel van Viva Zorggroep, is erg blij met het Buurtcadeau. Projectmedewerker Mirjam Nagtegaal-Zijlstra van die organisatie laat weten dat het geld zal worden besteed aan de aanschaf van een verrijdbare Smart TV voor in de brasserie van het ontmoetingscentrum. Op deze TV zullen films worden vertoond en tijdens speciale (sport) evenementen kunnen de aanwezigen straks samen kijken, genieten en napraten over wat te zien is. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zo veel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten