Heemskerk Cup verwacht doorgang 22e editie 2021

Sport
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

HEEMSKERK - Na een jaar van afwezigheid, halve competities te hebben gespeeld en alle andere zaken rondom de Covid19 pandemie, ziet ODIN’59 met haar Heemskerk Cup het positief in voor de aanstaande editie.

Het geplande toernooi voor U19 en U18 teams op 13 en 14 augustus 2021 staat nog steeds in volle voorbereiding. Met de huidige gang van zaken als vaccinatietraject en de regels met betrekking tot jongeren en sport, is het erg aannemelijk dat een toernooi met jeugdigen zou kunnen plaatsvinden.

Spelritme en speelminuten

De focus voor de gasten uit het topsport segment ligt vooral op spelritme en speelminuten. Vandaar dat de Heemskerk Cup haar format behoudt om te spelen over twee dagen.
In tegenstelling tot andere edities is er nu ook grote belangstelling vanuit de Nederlandse topclubs. Zij zagen het afgelopen anderhalve jaar nauwelijks gras en tegenstanders. De mix van buitenlandse teams maakt het dat zij zich op die manier kunnen gaan meten voor de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen.

Marcel de Snaijer, nog altijd enthousiast vrijwilliger en verantwoordelijk voor het binnenhalen van de teams: “Ik ben niet blijven stilzitten.. Natuurlijk was het een domper om hele mooie teams af te moeten zeggen vanwege de pandemie. Gelukkig waren wij op tijd met onze beslissing en dus heeft niemand er schade van ondervonden. Dat is het voordeel van de tijd tussen het bekend maken van teams medio maart/april en het daadwerkelijke toernooi in augustus. Door hier snel een klap op te geven en het onderhouden van de contacten, durf ik te stellen dat er nog steeds een goede band is en dat de contacten blijven voor de komende edities.’’

Amerikaans team

Hij vervolgt: ‘’Wel is het zo dat een mooi Amerikaans team, de gok dit jaar niet neemt en niet zal deelnemen, maar de belofte blijft om bij een volgende editie wel over te komen. Daarnaast blijft de interesse in de ons omringende Europese landen als Scandinavië, Polen, Duitsland en België. Voor hen is het dan ook makkelijk om hun deelname toe te zeggen met het kleiner wordende risico dat et toernooi onverhoopt toch niet door mag of kan gaan. Als organisatie stemmen we dat in alle openheid ook af. Niemand weet hoe het in augustus er voor zal staan. Wij kunnen ieder geval wel stellen dat wij het logistiek op orde hebben. Ik heb dan ook mooie namen om te presenteren medio begin juni.”

Ed van Tunen, de voorzitter van het organiserende comité zegt daarover: ”Wij zijn trots op het toernooi. Tegelijkertijd blijft openheid en eerlijkheid daarin cruciaal. Wij monitoren de ontwikkelingen rondom de pandemie wereldwijd, teneinde op elk moment de risico’s af te wegen in relatie tot ons toernooi. Zo is er een nieuwe dimensie ontstaan binnen onze organisatie. Naast een toernooitje, gechargeerd gezegd, te organiseren, moeten wij nu ook kijken naar Hygiëne maatregelen, internationale afspraken omtrent reizen en groepsvorming en landelijke maatregelen rondom CoviD19. De komende weken worden spannend. Wij maken ons ieder geval gereed om van start te kunnen gaan.”

Hoofdsponsor Hotel het Hoge Duin: ‘’We scharen zich achter de organisatie. Wij worden volledig meegenomen in de organisatie en lopende ontwikkelingen. Wij hebben daar thans ook mee te dealen. Het is voor het Strandhotel het Hoge Duin geen enkel probleem om een veilig verblijf te garanderen, zolang men zich gedisciplineerd blijft gedragen binnen onze huisregels. Vorig jaar hadden wij te weinig kennis en hebben samen met ODIN tijdig besloten om het toernooi geen doorgang te laten geven. Achteraf de enige en juiste beslissing. Nu durven wij te stellen, met alle opgedane kennis, dat wij de te ontvangen teams veilig en goed kunnen onderbrengen. Het voordeel van werken met betaald voetbalteams, topsporters dus, is de discipline. Deze jongens komen maar voor een ding,: ”De Cup met de grote oren.”

14 en 15 augustus

De organisatie van de Heemskerk Cup gaat er dan ook vanuit, dat het toernooi op 14 en 15 augustus doorgang kan vinden met de maatregelen die ODIN59 heeft genomen. De Snaijer hoopt dan ook het deelnemersveld medio begin juni bekend te kunnen maken alsmede de definitieve beslissing met de prognose voor het toernooiweekend in augustus.

Afbeelding
Afbeelding