(Foto: Lenna van den Haak | Rodi Media)

Dodenherdenking Heemstede

HEEMSTEDE - Op 4 mei staat Heemstede stil bij dodenherdenking. De burgemeester nodigt de inwoners van Heemstede uit met gepaste eerbied deel te nemen aan de stille tocht. De stoet vertrekt om 19.40 uur vanaf het raadhuis en arriveert kort voor 20.00 uur bij de herdenkingsplek aan de Vrijheidsdreef. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de gevallenen. Voor de minder validen is een zitplaats beschikbaar.

Bij de herdenkingsplek op de Vrijheidsdreef staan er ook bankjes voor kinderen zodat zij een eigen plek hebben en zich welkom voelen. Aan het slot van de ceremonie is er gelegenheid om langs de monumenten te defileren. Voor alle kinderen is er een bloem beschikbaar die zij zelf bij het monument kunnen leggen. Ook wordt iedereen uitgenodigd om een steen te leggen bij het joods monument, het Boek van de Namen. (Steentjes zijn ter plekke beschikbaar).

Gastspreker David Asser

De gastspreker op 4 mei is dit jaar David Asser. Hij woont in Heemstede en is rector-bestuurder van het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam. Als inwoner maakt hij onderdeel uit van de Heemsteedse gemeenschap en als hoofd van het zijn school vormt hij ook een schakel naar de jongeren.

Kransleggingen op 4 mei overdag

Om 9.30 uur zal een vertegenwoordiging van de gemeente Heemstede aanwezig zijn bij de herdenking van de gevallen verzetsstrijders op de Eerebegraafplaats in Overveen. Tevens leggen burgemeester en wethouders van Heemstede een krans namens de gemeente en bloemstukken bij de graven van vier Heemsteedse verzetshelden die hier zijn.

Meer berichten