(Foto: )

Weekend van de begraafplaats in Heemstede

HEEMSTEDE - Van 24 t/m 26 mei worden tijdens het Weekend van de Begraafplaats landelijk activiteiten georganiseerd op verschillende begraafplaatsen door het hele land. Het aantal begrafenissen neemt af. Door de drempel te verlagen en open dagen te houden laten begraafplaatsen aan een groot publiek zien wat zij voor moois te bieden hebben.

Weekend van de Begraafplaats van 24 tot en met 26 mei

De gemeente Heemstede en de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) organiseren in het Weekend van de Begraafplaats verschillende activiteiten op de Algemene begraafplaats aan de Herfstlaan.

Een plek vol verhalen

Zangeres Helen Botman en zanger-gitarist Peter van Vleuten openen op vrijdagavond 24 mei het weekend. Vanaf 19.00 uur begint het Weekend van de Begraafplaats met een bijzonder optreden, speciaal afgestemd op het thema van dit jaar 'Een plek vol verhalen'. Dit optreden duurt tot ongeveer. 21.30 uur.

Rondleiding

Op zaterdag 25 mei houdt Marc de Bruijn namens de HVHB in de aula op de begraafplaats om 13.00 uur en om 15.00 uur een lezing. Hij zal ingaan op bekende en onbekende Heemstedenaren die rusten op de Herfstlaan. Aansluitend aan de lezing is er een korte rondleiding over de begraafplaats met Marc de Bruijn en Jos Willemse van de begraafplaats. Aanmelden voor de lezing en rondleiding is niet nodig; in de aula is plaats voor 100 mensen.

Meer berichten