Verstrengeld in de Liefde. Gedichten.
Verstrengeld in de Liefde. Gedichten. ((Foto: boekomslag ))

Boekpresentatie twee gedichtenbundels van Koos Smedes (87 jaar)

HEEMSTEDE - Op vrijdag 24 mei worden er twee poëziebundels gepresenteerd van de 87-jarige Koos Smedes: Verstrengeld in de liefde en De wereld is een groot gedicht. De presentatie vindt om 15.00 uur plaats bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.

In de gedichtenbundel Verstrengeld in de liefde zet Koos Smedes de Jongere de vrouw op een voetstuk. In de tijd dat hij De Jongere was betrof zijn leven louter de liefde. Daarna werd het allemaal wat minder stormachtig in het inmiddels oude lijf van Koos Smedes en beschrijft hij als De Oudere hoe hij leeft en de wereld beleeft. Deze gedichten zijn te vinden in zijn bundel De wereld is een groot gedicht.

Koos Smedes (87 jaar) is dichter en voormalig journalist en woont in Haarlem. Hij noemt zich in zijn gedichtenbundels Koos de Oudere en Koos de Jongere. De Oudere bezingt de smart en de schoonheid van het leven. De Jongere valt keer op keer voor het fenomeen liefde. Zijn vorige bundel schreef hij onder de naam Koos Smedes de Oudere en heet De wereld is een groot gedicht. Koos Smedes was chef van de redactie toerisme van het toen zo andere Algemeen Dagblad. Hij ontving de Ridderorde en enkele andere onderscheidingen. Ook heeft hij zeven toeristische boeken op zijn naam staan.

Tijdens dit literair-potisch samenzijn zal de uitgever na een korte introductie van de boekhandel vertellen over de pozie van Koos Smedes en zijn relatie tot de Nederlandse pozie. Daarna zal Koos Smedes voordragen uit zijn dichtbundels.

Onder het genot van een hapje en drankje is er na de presentatie ruimte om Koos Smedes persoonlijk te spreken of zijn boek aan te schaffen en te laten signeren.

Boekhandel Blokker

Binnenweg 138

2101 JP HEEMSTEDE

023 5282472

Boekhandel Blokker

Meer berichten