VIDEO

oud-trainer Barry Hughes (81) overleden

HEEMSTEDE - Barry Hughes is gisteravond na een kort ziekbed overleden. De markante oud-trainer, die in Haarlem tweemaal aan het roer heeft gestaan,  is 81 jaar oud geworden. Hughes begon zijn trainer/coach carriere in 1966 in Alkmaar. Daarna was hij onder meer coach van Go Ahead Eagles (waar hij verantwoordelijk was voor de toevoeging 'Eagles' in de clubnaam), Sparta Rotterdam, FC Utrecht, MVV, FC Volendam en HFC Haarlem. In zijn tweede periode bij Haarlem ontdekte Hughes in 1978 het toptalent Ruud Gullit, die destijds op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract tekende bij de club.

Clowneske

Hughes viel ook op met zijn clowneske manier van trainen. Beroemd werd hij door het 'rolfluitincident' bij AZ'67-trainer Georg Kessler (zie video) met wie Hughes een slechte band had. In Nederland werd Hughes naast voetbaltrainer ook bekend als zanger van carnavalskrakers. Ook presenteerde hij op televisie de Barry Hughes-quiz en speelde hij gastrollen bij De Mounties. Hughes was getrouwd met oud-VARA-presentatrice Elles Berger.

Alle lof

De Heemstedenaar overleed na een kort ziekbed. De voetbalwereld reageerde vanavond massaal op het overlijden van Barry Hughes. Zijn oude club Go Ahead Eagles, Sparta, Frits Barend, AZ en Ruud Gullit wuifden hem op social media nog een keer alle lof toe.

Meer berichten