Najaarsconcert
Najaarsconcert ((Foto: Aart de Smit))

UIT-tip Jubileum Concert Harmonie de Spaarnebazuin

HAARLEM - Harmonie de Spaarnebazuin is niet meer weg te denken uit het Haarlemse straatbeeld en viert dit jaar het 90-jarig jubileum met een grandioos concert. Zondag 16 juni zal het voltallige orkest acte de présence geven in de Mariakerk in Haarlem-Noord.

90 jaar met ups en downs, lief en leed, mooi optredens en concertreizen. In 1929 begonnen als een 'mondorgel club Parochie Spaarne' o.l.v. Kapelaan Brinkman, later opgevolgd door Kapelaan T.H. van Haaster. De kerk van Onze Lieve Vrouwe Rozekrans en de Heilige Dominicus, in de volksmond "Spaarnekerk", was de bakermat.

Direct na de bevrijding in mei 1945 speelden enkele leden al op het dak van de pastorie het Wilhelmus bij het hijsen van de vlag. In de nazomer ging het repeteren weer beginnen en werd met de in slechte staat verkerende instrumenten toch weer muziek gemaakt.

Het 40-jarig jubileum werd op spectaculaire wijze gevierd. Op 29 maart 1969 presenteerde de vereniging zich voor het eerst, tijdens een feestavond in de repetitieruimte (de aula van de St. Petrus L.T.S.) in nieuwe uniformen: crème broek, donkerblauwe jasje, rode stropdas en een zwarte kolbak met witte pluim.
Het hoogtepunt van het jubileumjaar was het organiseren van het bondsconcours op 1 en 8 juni.

Er waren zeer veel activiteiten in de jaren '90. Diverse malen werd er deelgenomen aan de Mars der Muzikanten, een carnavals optocht, het bloemencorso, een taptoe op de grote markt. Er werden diverse serenades gegeven in verband met koppels die in het huwelijksbootje traden of een huwelijkjubileum vierden. Ook werden natuurlijk de traditionele concerten gegeven met Palmpasen, Koninginnedag, 4 mei, Sint Maarten, Sinterklaas en kerst.

Het thema voor dit jubileumconcert is Spaarnebazuins Choice. Het programma bestaat uit nummers ,die door onze eigen leden gekozen zijn. Zowel nieuwe nummers , als nummers uit de oude doos passeren de revue. Het orkest staat onder leiding van onze altijd enthousiaste Lindy Karreman. Het Haarlems Kinderkoor o.l.v Maartje Keijzer levert een bijdrage aan dit bijzondere concert.

Zondag 16 juni aanvang 14.00 uur. Mariakerk, Rijksstraatweg 355 Haarlem. Kaarten a 10,- euro te bestellen via dit email: Spaarnebazuin

Meer berichten