(Foto: Picabay Skitterphoto)

Maak Heemstede schoner en doe mee met World Cleanup Day

HEEMSTEDE - Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Deze dag staat in het teken van zwerfafval. Zwerfafval is niet alleen storend om te zien, uiteindelijk komt het in de natuur terecht. Daar breekt het af tot kleine stukjes en komt het in ons water en eten terecht. Dieren raken verstrikt in zwerfafval of eten het op. Of zwerfafval breekt helemaal niet af en blijft voor eeuwig liggen! Kortom: Mens, dier en planeet hebben er last van. 

Initiator Wim Donkerlo organiseert de 2019 Clean Up Day Heemstede. Wim legt uit: "Aanmelden kan via de website  World Cleanupday  Om 11.00 uur vindt de start plaats voor bij het gemeentehuis. Hier worden grijpers, handschoenen en zakken door de gemeente Heemstede ter beschikking gesteld. Mensen kunnen een plattegrond krijgen, maar men kan natuurlijk ook gewoon in eigen wijk gaan lopen, samen met de buren bijvoorbeeld. Net zo gezellig.'

Doe ook mee en maak een schoon, duurzaam en gezellig Heemstede. Deelname is gratis, materialen worden door de gemeente Heemstede ter beschikking gesteld en we zetten de deelnemers graag in het zonnetje.

Meer berichten