VIDEO

Recordpoging onderwaterhockey: Heb jij wel eens aan onderwaterhockey gedaan?HEEMSTEDE -  Zaterdag 12 oktober gaat de Heemsteedse Reddingsbrigade een poging doen om het Guinness wereldrecord met het meeste aantal spelers in een onderwaterhockey wedstrijd te vestigen. Ter ere van het 100-jarige bestaan van de Heemsteedse Reddingsbrigade zullen minimaal 100 onderwaterhockeyers achterelkaar een demonstratie wedstrijd gaan spelen. Spelers van andere clubs, huidige leden en oud-leden zijn uitgenodigd om mee te spelen in deze bijzondere wedstrijd. De wedstrijd zal in het zwembad van SportPlaza Groenendaal worden gespeeld vanaf 18.30 en zal tot ongeveer 21.00 duren.

Recordpoging Onderwaterhockey bij de Heemsteedse ReddingsbrigadeMarathon

De wedstrijd is een marathon wedstrijd waarbij de spelers steeds door wisselen om een zo groot mogelijk aantal deelnemers te krijgen. Iets na 21.00 uur zal in het restaurant van het zwembad de uitslag bekend gemaakt gaan worden.

Onderwaterhockey

Onderwaterhockey wordt gespeeld op de bodem van het zwembad met twee teams van 6 spelers tegelijk. Elke speler draagt een snorkel, duikbril, flippers en bescherming voor handen, tanden en oren. De puck van lood is ongeveer een kilo zwaar en wordt met een kleine stick voortgeduwd en geschoten over de bodem van het bad. Door lang je adem in te houden en precies op het juiste moment onderwater te gaan kan je de puck opvangen en overspelen naar je teamgenoten. Als je de puck in de doelbak aan de overkant van het bad krijgt dan heb je gescoord. Onderwaterhockey is goed voor je conditie en je moet snel in teamverband reageren op hoe het spel zich ontwikkeld. Zelfs geoefende snorkelaars zullen in onderwaterhockey een mooie uitdaging zien om hun zwemconditie te verbeteren. 

Bij de Heemsteedse Reddingsbrigade spelen we al jaren onderwaterhockey. Er is een groep van ongeveer 25 beginnende jeugdspelers (van 10-18 jaar). Daarnaast is er een groep van ongeveer 25 gevorderde spelers (16+), waarvan velen in de competitie meespelen. Een drietal van de leden heeft een WK meegespeeld in een landelijk team.

De video komt van Youtube: Onderwaterhockey.nl

Kijk op: Onderwaterhockey 

Meer berichten