Drukbezochte avond duurzame jaren ’30 woningen

HEEMSTEDE - De bijeenkomst over het verduurzamen van een jaren '30 woning is gisteravond 7 oktober goed bezocht. De gemeente organiseerde deze avond samen met Duurzaam Bouwloket en Stichting Klimaatgesprekken. De goedbezochte avond was de start van de Week van de Duurzaamheid in Heemstede. 

Energietransitie en Week van de Duurzaamheid

Wethouder Nicole Mulder opende de avond met de oproep dat 'het van belang is dat huizeneigenaren als ook de gemeente slag gaat met de energietransitie, maar wel zorgvuldig en doordacht.' Wethouder Mulder gaf een kort overzicht van het werk dat nu wordt verricht om straks invulling te geven aan de energietransitie in Heemstede. De wethouder sloot af met een opsomming van allerlei activiteiten op duurzaamheid deze week. Een overzicht is te vinden op https://www.heemstede.nl/actueel/programma-week-van-de-duurzaamheid-in-heemstede/.

Stap voor stap jaren '30 woning verduurzamen

Raoul Santibanez van Duurzaam Bouwloket presenteerde een stappenplan, waarmee huizeneigenaren aan de slag kunnen. 'Concrete stappen met maatregelen die lonen, de zogenaamde no-regret maatregelen', aldus Raoul Santibanez. Met praktische tips en verwijzingen naar subsidies op landelijk niveau werd het stappenplan doorlopen. Op www.duurzaambouwloket.nl/heemstede en via de gemeentelijke kanalen worden binnenkort de presentatie en brochure digitaal gedeeld.

Aan de slag met klimaat in Heemstede met twee trajecten

Marieke Jacobs van Stichting Klimaatgesprekken sloot de avond af met een oproep om als betrokken inwoner in twee trajecten in te stappen: WoonGesprekken en KlimaatCoach training. Beide trajecten worden mogelijk gemaakt door gemeente Heemstede en verzorgd door KlimaatGesprekken. 'Kern van beide trajecten is dat via een wetenschappelijk bewezen methodiek je inzicht krijgt in wat je zelf kunt doen, wat je samen kunt doen met buren en dat je het gaat doen' licht Marieke Jacobs toe. Meer informatie over deelname aan de trajecten is te vinden op klimaatgesprekken gemeente Heemstede en vanaf week 42 via de gemeentelijke kanalen.

Meer berichten