Pim Lemmers, Jan Kroezen en Maartje Hinse zijn blij met de cheque.
Pim Lemmers, Jan Kroezen en Maartje Hinse zijn blij met de cheque. ((Foto: PR))

2600,- euro voor Stichting Bijenvrienden

HEEMSTEDE - Maar liefst 2600,- euro kon Rotaryclub Heemstede overhandigen aan Stichting Bijenvrienden. Dit was de opbrengst van de Openluchtbioscoop van zaterdag 7 september jongstleden. Namens Rotaryclub Heemstede reikte Oscar Boeder de cheque uit aan Pim Lemmers, Maartje Hinse en Jan Kroezen. ,,Heel veel dank voor dit mooie bedrag", glunderde Jan Kroezen na het overhandigen van de cheque.

De Stichting gaat het geld gebruiken voor diverse inzaai-acties voor (wilde)bijen in Heemstede, waaronder de Blekersvaartweg. Daarnaast wordt het geld besteed aan educatieve projecten op scholen in Kennemerland en de aanschaf van een honingslinger en bijenkasten.

Rotaryclub Heemstede is tevreden met de opbrengst en met het verloop van de dag. Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben honderden mensen heerlijk kunnen genieten van twee geweldige films, uiteindelijk zonder een spatje regen. Uiteraard mede dankzij de steun van onder andere de gemeente Heemstede, de sponsoren en de leveranciers van het foodcourt. Vanwege deze succesformule kijkt Rotaryclub Heemstede vast vooruit naar een nieuwe editie, begin mei 2020. Wie lijkt het leuk om de Dutch Grand Prix op het grote bioscoopscherm te kijken in het Groenendaalse bos? Onder het genot van een hapje en een drankje meeleven met Max Verstappen en zijn Formule 1 collega's, samen met jouw collega's? Wordt vervolgd.

Meer berichten