Sinterklaas komt in Haarlem aan met Pakjesboot 13.
Sinterklaas komt in Haarlem aan met Pakjesboot 13. (Foto: rodi.nl)

Sinterklaas zet voet aan wal in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Spaarndam en Zandvoort

HAARLEM - Sinterklaas is aangekomen in Nederland! Dat houdt in dat hij ook in andere steden kan komen. 

Sinterklaas in Overveen

Zo komt hij vanmiddag al aan met een andere trein in Overveen. Sinterklaas heeft de Winkeliersvereniging Overveen gevraagd om op zaterdag 16 november de intocht te organiseren. Direct na de landelijke intocht in Apeldoorn reist Sinterklaas met zijn Pieten per trein naar NS Station Overveen en zal daar om 15.40 uur luid toeterend arriveren. Voorafgaande aan de intocht is het Pietenorkest al per bus naar Overveen vertrokken en zal het orkest vanaf 15.15 uur spelen en zingen met de kinderen op de Bloemendaalseweg voor de winkels en bij het station. De Bloemendaalseweg is uit veiligheid voor de kinderen en bezoekers kort afgesloten. Rond 15.15 uur lopen we samen met het Pietenorkest, met alle kinderen en Burgemeester Roest richting het NS station, om Sinterklaas bij aankomst feestelijk te verwelkomen en toe te zingen. Na ontvangst op het station lopen we met Sinterklaas en het Pietenorkest, van het station naar de grote tent op het plein nabij de politie post. Uit de ingeleverde tekeningen worden er drie uitgekozen, welke een cadeaubon, beschikbaar gesteld door IJssalon Luciano. De presentatie van de intocht is ook dit jaar weer in handen van Vivian Boelen. In alle winkels in Overveen liggen flyers / kleurplaten, welke de kinderen gratis kunnen ophalen.

Sinterklaas in Haarlem

In Haarlem zal de Goedheiligman met zijn pieten met Pakjesboot 13 aankomen op zondag 17 november rond 12.00 uur. De stoet zal ongeveer vanaf Teylers Hofje vertrekken en via het Spaarne op de kruising met de Damstraat rechtsaf slaan en via de Oude Groenmarkt door de Grote Houtstraat gaan.Bij het Proveniershof zal de stoet de Gierstraat in gaan om vervolgens linksaf de Gedempte Oude Gracht op te gaan.

Ter hoogte van de Zijlstraat slaat zij rechtsaf en daar waar de Nieuwe Groenmarkt aan de linkerhand verschijnt gaan Sint, Amerigo en Pieten verder via de Nieuwe Groenmarkt, de Krocht en Smedestraat naar de Grote Markt waar de Sint rond 14.00 uur door de Burgemeester wordt ontvangen.

Intocht Sinterklaas in Heemstede

Sinterklaas komt op zaterdag 16 november omstreeks 11.30 uur met de boot aan bij de Herfstlaan (bij het molentje). Kom vanaf 10.45 uur alvast opwarmen met de Kidz-DJ. Ook de glutenvrij-piet is weer van de partij, herkenbaar aan groen/witte kleding. Omstreeks 12.30 uur wandelen Sint en de Pieten onder begeleiding van Harmonie St. Michaël via de Vrijheidsdreef naar het raadhuis. Hier ontvangt burgemeester Astrid Nienhuis de Sint rond 12.45 uur. Daarna gaat Sint handjes schudden op het voorplein en is er een dansdemonstratie van Dans & Balletstudio Jolein.

Sinterklaas in Zandvoort

En ook dit jaar maakt Sinterklaas zijn intocht vanuit de zee. Op zondag 17 november komt de Goedheiligman met zijn Pieten aan om 12.00 uur op het strand ter hoogte van de rotonde (Jutters MuZEEum). Dan gaat hij ter paard door de Kerkstraat naar het Raadhuis waar de burgemeester de Sint ontvangt en de kinderen liedjes kunnen zingen.

Sinterklaas in Winkelcentrum Schalkwijk

Op zaterdag 23 november om 12.00 uur zorgt DJ Piet er voor dat de boel alvast lekker in de stemming komt. En om 13.00 uur komt dan de Sint met zijn muziekpieten!

Sint intocht Cronjéstraat

Op zaterdag 23 november 13.00 uur komt Sinterklaas aan in de Cronje, ter hoogte van Kees Hoogenbosch. Hij komt met de Pietenbende een bezoek brengen aan de langste winkelstraat van Haarlem. De Goedheiligman loopt de hele straat door en houdt audiëntie in het Julianapark. Loop je mee met Sinterklaas en ontvang lekkere pepernoten van de pieten. Als Sinterklaas zitting neemt op zijn troon in mag je je kleurplaat inleveren. Deze wordt verspreid in de Cronjékrant die donderdag 17 november uitkomt. Bij inlevering krijg je een chocoladeletter en een muntje voor poffertjes. (zolang de voorraad strekt)

Sinterklaas intocht Spaarndam

Op 23 november komt Sinterklaas om 14.00 uur traditiegetrouw weer aan op de kolk per boot. Sinterklaas verwacht natuurlijk dat er heel veel kinderen zullen zijn! Op de kolk wordt Sinterklaas toegezongen door ouders en kinderen.

Zingen jullie ook mee uit volle borst met alle bekende Sinterklaasliedjes? Rond 15.15 uur gaat Sinterklaas met zijn Pieten en iedereen die maar wil richting de overdekte feestlocatie bij de nieuwe Albert Heijn, waar Sint de uitreiking van de kleurwedstrijd doet en kinderen de leukste spelletjes kunnen doen. Ben jij tussen de 4 en 8 jaar oud? Dan kom je tussen 15.30 en 17.00 uur en doe mee met allerlei leuke spelletjes in het dorpshuis. Ben jij tussen de 9 en 13 jaar oud? Dan dans je lekker mee tussen 17:00 en 20:00 uur in de speeltuin. Dus ga met Sint mee naar de feestlocatie: uitreiking kleurplatenwedstrijd op de foto met Sinterklaas leuke en (lekkere) spelletjes Ontvang een cadeautje.

Meer berichten