Het Raadhuis van de gemeente Heemstede
Het Raadhuis van de gemeente Heemstede ((Foto: Wikimedia))

Raadhuis Heemstede oranje verlicht tijdens wereldwijde Orange the World-campagne

HEEMSTEDE - Kijk niet raar op als u 's avonds het raadhuis van Heemstede oranje verlicht ziet. Tussen 25 november en 10 december is het oude deel verlicht wegens een campagne. De gemeente Heemstede steunt daarmee de wereldwijde Orange the World-campagne waarmee aandacht wordt gevraagd voor de strijd rond fysiek of seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes.
De Orange the World-campagne is geïnitieerd door de Verenigde Naties. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met geweld te maken in haar leven. In sommige landen is dit zelfs 70%. Geweld tegen vrouwen neemt allerlei vormen aan, van huiselijk geweld tot verkrachting en moord.

Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem

Uit Europees onderzoek blijkt dat hier 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt. Eén op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht, één op de vijf is ooit mishandeld door een (ex)partner en meer dan driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee.

Meer berichten