'Klim naar het licht' verlengd tot en met september

HAARLEM - De toren- en gewelventocht 'Klim naar het licht' in de KoepelKathedraal van Haarlem wordt vanwege de massale toeloop verlengd tot en met 30 september. Sinds de start op 1 mei zijn 35.000 kaarten verkocht. De verlenging van het evenement is mogelijk dankzij de inzet van inmiddels 250 vrijwilligers.

Volgens voorzitter Wim Eggenkamp van Stichting Kathedrale Basiliek Haarlem zijn met het oog op de zomervakantie méér vrijwilligers welkom. Hij is verrast door de enorme belangstelling voor 'Klim naar het Licht': 'Bij de start droomden we hardop van maximaal 50.000 bezoekers. Dat we nu al op 35.000 staan had niemand verwacht.' Hoogtepunt van 'Klim naar het licht' is de tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk.

Stichtingsvoorzitter Wim Eggenkamp is niet alleen blij met de massale toeloop van bezoekers, maar ook met het grote aantal vrijwilligers dat zich heeft gemeld: 'Zonder hun enthousiasme en betrokkenheid kunnen we dit project niet draaien. Het zijn de mensen die zowel op de grond als hoog in de kathedraal de bezoekers begeleiden en informeren over wat er allemaal te zien is. Ook in het café restaurant zijn ze onmisbaar.' Onlangs kon de 250ste vrijwilliger worden verwelkomd en Wim Eggenkamp hoopt met het oog op de verlenging van 'Klim naar het licht' dat er zich nog méér melden. Dat kan via vrijwilligers@klimnaarhetlicht.nl

De toren- en gewelventocht leidt naar de binnengalerij in de koepel, de zolders en klokken in de torens. Onderweg kunnen bezoekers op adem komen in een rustruimte met zitzakken en ontspannende muziek. Er worden ook audiovisuele presentaties over de architectuur en de kunstschatten van de kerk getoond. De 'Klim naar het licht' kan zowel individueel als in groepsverband worden gemaakt. Vanwege de massale toeloop wordt groepen geadviseerd om vooraf via de website kaartjes te kopen. Toegangskaarten kunnen online besteld worden via www.klimnaarhetlicht.nl en kosten 8,50 euro voor volwassenen (10 euro aan de kassa), voor kinderen tot en met 12 jaar 4 euro en 1 euro voor kinderen tot 6 jaar. Online komt daar 1,50 administratiekosten bij per bestelling.

Een eventuele meeropbrengst van het project komt ten goede aan de instandhouding van de kathedraal en een betere uitlichting van de architectuur en van de kunstschatten, zowel binnen als buiten.

Meer berichten