Roos uit Heemstede wint 249.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Roy Beusker)

HEEMSTEDE - Roos (44) uit Heemstede is de gelukkige winnares van 249.000 euro in de spelshow 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat zojuist werd uitgezonden. Nadat Roos 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende 'Gouden Koffer Spel'. Ze was samen met 49 wijkgenoten uit postcodegebied 2102 uitgenodigd in de studio en zij was niet de enige die er met een prijs vandoor ging: drie wijkgenoten wonnen een prijs én vak Heemstede verdeelde de vakprijs van 25.000 euro.

Scheikunde docente Roos (44) hanteerde tijdens het finalespel haar eigen strategie: "Je kunt beter spijt hebben van iets dat je hebt geprobeerd, dan spijt omdat je het níet hebt geprobeerd." Zo accepteerde Roos het vijfde bod van de bank: een bod van 249.000 euro. "Zelfs al zit er 2,5 miljoen in mijn koffer, dan ben ik nog steeds heel, heel blij met 2,5 ton." Dit bleek een verstandige keuze: in haar eigen koffer zat maar 10 euro.

Prijzenregen voor Heemstedelingen
Het lot was vak Heemstede deze aflevering gunstig gezind. Zo won de 75-jarige Wim een reis naar Curaçao voor tien personen, ging de 43-jarige Jorg een bedrag van 2.000 euro naar huis én mocht Jotham (35) een cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen. Bovenop al deze prijzen wonnen de deelnemers uit vak Heemstede de vakprijs van 25.000 euro en dus nam iedere Heemstedeling, naast het studiocadeau, ook een bedrag van 500 euro mee naar huis.

Samen met buurtgenoten in de prijzen
Roos was vanavond samen met 49 wijkgenoten uit Heemstede (postcodegebied 2102) te zien in de wekelijkse spelshow op SBS6. Na een spannende strijd, eindigde Roos als finalist en mocht zij het bekende 'Gouden Koffer Spel' spelen. Door koffers te openen, maakte zij kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk werd dit een bedrag van 249.000 euro. Haar buurtgenoten en alle andere deelnemers in de studio gingen met een tablet naar huis.
 

Afbeelding