Lode van Piggelen
Lode van Piggelen (Foto: PR)

Lode van Piggelen nieuwe directeur van Caprera

BLOEMENDAAL - Lode van Piggelen is aangesteld als directeur van Caprera. Dat heeft het bestuur van Stichting Caprera Openluchttheater en Wandelpark bekendgemaakt. Van Piggelen werkte eerder bij Festival aan de Werf en Over het IJ Festival. Op 1 januari is hij officieel begonnen.

Lode van Piggelen (1965) heeft zijn sporen ruim verdiend in de theaterwereld. Hij begon zijn loopbaan in 1993 bij Huis en Festival aan de Werf in Utrecht, waar hij verantwoordelijk was voor de theater- en muziekprogrammering. Daarna was hij tien jaar lang algemeen directeur van Over het IJ Festival in Amsterdam (2003-2013). In deze functie werd hij geroemd om zijn verbindende kracht en om de grote bijdrage die hij heeft geleverd aan de culturele ontwikkeling van het stadsdeel Amsterdam Noord. 

Maatschappelijk betrokken
Sinds 2013 heeft van Piggelen als zelfstandig ondernemer aan de wieg gestaan van verschillende evenementen die de podiumkunsten voor het grote publiek toegankelijk maken; zoals het NS Try-out festival en het KNUS-evenement in Utrecht. Ook was hij inhoudelijk betrokken bij maatschappelijke projecten in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Vogelbescherming en Stichting 5D. Eric van Stade, voorzitter Stichting Caprera Openluchttheater en Wandelpark: "Het bestuur is verheugd dat Lode de leiding gaat nemen over ons bijzondere theater en wandelpark. Hij heeft zich bewezen als een door de wol geverfde directeur van culturele instellingen. Lode staat voor creativiteit en verbinding, welke eigenschappen ons theater de toekomst in moeten brengen." 

Unieke beleving
Lode van Piggelen over zijn aanstelling: "Het is heel bijzonder om in dit unieke openluchttheater en wandelpark te mogen werken. De trots die alle medewerkers van Caprera uitstralen, voel ik ook direct. Het bestuur en het huidige team hebben er natuurlijk al voor gezorgd dat Caprera een succesvolle onderneming is. Gelukkig blijven er voor mij nog genoeg kansen en uitdagingen over om de unieke beleving van natuur en cultuur in Caprera te verbreden en verrijken. Voor zowel de optredende artiesten als voor de bezoekers."

Meer berichten