VIDEO

Optreden Nikola Meeuwsen bij Podium De Kapel

Uitgaan

BLOEMENDAAL - Op donderdag 17 oktober treedt de pianist Nikola Meeuwsen (16) op in De Kapel. Op het programma van dit pianorecital staan werken van o.a. Beethoven, Schumann en Liszt.

Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz had beluisterd, wist Nikola (2002) dat hij pianist wilde worden.In 2012 won hij het Steinway Concours in Amsterdam, waar hij ook de publieksprijs in de wacht sleepte. In 2014 won hij de eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Nikola studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola waar hij sinds 2015 les krijgt van Enrico Pace.

Nikola treedt op in vele zalen verspreid over het land. Zo heeft hij al meerdere keren opgetreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In juni 2018 speelde hij het 1e pianoconcert van Chopin in de Grote Zaal van het Concertgebouw samen met het Residentie Orkest. Ook was hij het afgelopen jaar te beluisteren tijdens recitals in Milaan, Bologna, Imola, Triëst, Busseto en Tavira.

Naast solorecitals en concerten speelde Nikola recentelijk het Pianokwintet van Robert Schumann met het Matangi Quartet, trad hij op met violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn tijdens het Storioni festival en was hij samen met de Italiaanse meesterpianist Igor Roma als pianoduo te horen tijdens "Klassiek op het Amstelveld" in Amsterdam.

Nikola heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses van onder anderen Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Matti Raekallio, Ruth Nye, Edith Fischer, Jerome Rose en Dominique Merlet.

Nikola heeft een grote voorkeur voor componisten als Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Scriabin, Rachmaninov, Prokofiev en Chopin en pianisten als Horowitz, Schnabel, Sofronitsky, Cziffra, Rubinstein, Lipatti en Gould zijn de musici waar hij het liefst naar luistert.

Aanvang: 20.00 uur. Toegang; € 10. Podium De Kapel, Potgieterweg 4 te Bloemendaal. Voor nadere informatie: www.dekapel-bloemendaal.nl